Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Hoe staan we er voor Erik?

Column: Hoe staan we er voor Erik?

Terwijl er in Rusland door de diverse landenteams met veel passie wordt gevoetbald is het stil rondom de club. Heel stil. Wellicht betreft het hier een stilte voor de storm, maar gezien het recente verleden veroorzaakt de stilte meer onrust dan rust onder veel supporters. Waar we – en de club uiteraard ook- hadden gehoopt op een aanwas van spelers waarmee de uitgesproken ambities kunnen worden gehaald, heerst er een oorverdovende stilte. Ook op het financiële front vormt de lacune aan informatie voor veel (onnodige?) ruis op de diverse lijnen.

Respect
Is de begroting naar tevredenheid en op tijd ingediend? Hoe staat het met de uitgifte van aandelen. Is er echt een ernstige behoefte aan snel kapitaal om het hoofd boven water te kunnen houden? Kiezen de spelers die in het vizier van de club stonden inderdaad eieren voor hun geld omdat de club hen te lang in onzekerheid laat? Wanneer komt de club nu eens naar buiten om de hondstrouwe aanhang een stand van zaken te geven? En nee, dat hoeven uiteraard geen details te zijn die strategisch gezien beter onder de pet kunnen blijven, maar kom op zeg; eerst je vreugde uitspreken over het ongekend hoge aantal aan verlengde en nieuwe seizoenkaarten om vervolgens in alle talen te zwijgen richting diezelfde supporters getuigt van weinig respect.

wij-blijven-banner-fc-twente-kaartverkoop-2018-2019

Helemaal gezien de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, verdienen de FC Twente supporters meer dan slechts zwijgen. De club dient zich er van bewust te zijn dat de schrik er bij menig supporter nog goed in zit. De afgelopen jaren was de voorbereiding op het nieuwe seizoen immers ook niet altijd optimaal.

Hake
Vorig seizoen vormde het zelfs de opmaat voor de latere degradatie. Hake ging toen tijdens zijn vakantie op zoek naar versterkingen en kreeg van van Halst te horen dat er wel wat mogelijk was. Achteraf gezien werd Hake daarbij gewoon fors in de zeik genomen. Ja, er is 8 miljoen voor de spelersbegroting en nee Klich en Mokotjo hoefden niet verkocht te worden. Hake kwam met een talentvolle Zweedse spits. Reactie vanuit de club: Nee. Hake kwam met de later uitblinkende linksback van NAC en City huurling Angelino. Reactie vanuit de club: Nee. Hake kwam met de Hongaarse international Zoltan Stieber. De speler was al op weg naar Enschede, maar de club zei op het laatste moment toch weer nee. Het was allemaal financieel gezien toch niet mogelijk.

nikola-gjorgjev-rene-hake-training-2017

Vervolgens gingen Van Halst en de volstrekt onbekende scout Carsten Schupmann zich te buiten aan wellicht de grootste serie miskopen/huren uit de historie van de club die klauwen met geld hebben gekost, evenals de afkoopsommen van Hake en Verbeek.

In de seizoenen daarvoor was het de KNVB en de onder curatelestelling die ons parten speelde, daar waar het een goede voorbereiding op het seizoen betreft. Alles boven de € 50.000 moest worden voorgelegd en op een bepaald moment waren we zelfs al teruggezet naar de Eerste Divisie. Boete volgde op boete, puntenaftrek volgde op puntenaftrek. U kent het verhaal.

Velderman
Nu de degradatie een feit is geworden en zelfs op sportieve gronden, snakt iedereen naar rust op het bestuurlijk/financiële front en wordt het tijd dat we ons als FC Twente supporters weer bezig kunnen houden met voetbal. Zonder het gezeik en gedonder van de afgelopen jaren. Het verbaast mij dan ook in hoge mate dat de heer Velderman wel heel snel naar buiten kwam met het opleggen van levenslange stadionverboden, terwijl de KNVB strafmaat veel milder is. Dan kan het dus wel. Dan kan dus wel direct de publiciteit gezocht en gevonden worden.

Communicatie
Ik heb best vertrouwen in een constructie met Fred Rutten in de RVC, Ted van Leeuwen als Technisch directeur en Pusic met Garcia voor de groep. Er zal echter een goede les door de club geleerd moeten worden zo langzamerhand. Als je het massale vertrouwen krijgt van de uiterst loyale achterban, zelfs na degradatie, verdient diezelfde achterban meer dan stilzwijgen op het moment waarop de basis gelegd moet worden voor een nieuw seizoen.

Er zijn mensen ontslagen. Ook de directe verbinding tussen de georganiseerde supporters en de club is qua contactpersoon wegbezuinigd. Juist dan is het zaak om je communicatie als club op orde te hebben en de supporters serieus te nemen. Het zwijgen en de daarbij horende vraagtekens hebben we al genoeg meegemaakt de laatste jaren. Zijn we een soort zwalkende en naar de laatste adem happende Frankenstein met spataderverband of kunnen we straks het hoefgetrappel van een wild en druistig Twents Ros weer horen? Hoe staan we er voor Erik? Praat met ons en blijf met ons praten, juist nu we weer zo massaal hebben laten zien achter de club te blijven staan wordt het voortdurende zwijgen vanuit diezelfde club bijna een belediging.

COTE!!!!!!

TAZ

5
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
robert.gBennie TevredenHans AndersFreddy Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans Anders
Gast
Hans Anders

Supporters moeten een beetje geduld hebben. Evert Bleuming heeft in de Tubantia aangegeven dat eerst de TD binnen moet zijn. De juiste manier van werken. 10 dagen wachten. Is toch niet te veel gevraagd? Dat een Maghoma en Chris David niet binnenwandelen. Uistekend! Niet zomaar spelers binnenslepen. Wacht op de prof, en als een team (Fred, Ted, Evert) een team samenstellen. Iedereen weet dat er gesprekken zijn met sponsoren, presentaties. Het is misschien een slowboat, maar er zit wel beweging in. Je hele organisatie-structuur omgooien, de club deels verkopen, hoe snel willen supporters dit gedaan hebben? Een paar maanden lijkt… Lees verder »

Bennie Tevreden
Gast
Bennie Tevreden

Maghoma is getest en goed genoeg bevonden, er is dus helemaal geen sprake van dat hij zomaar even zou komen binnenwandelen.
Uiteraard is het goed om niet zomaar spelers binnen te hengelen, maar momenteel gebeurt er afgezien van Brama überhaupt niets terwijl dat bij de concurrentie wel het geval is.

Hans Anders
Gast
Hans Anders

Hoe weet jij dat? Of is dit een aanname op basis van ‘nieuws’? Prioriteit ligt logischerwijs bij spelers die er meteen staan, niet bij een ‘goed uitziende’ maar onervaren jongen. Straks komt hopelijk Van Eijden binnen en dat is de juiste keuze voor de basis. De rest is aan Ted van Leeuwen. Voor de rest, even wachten tot begin Juli en zo min mogelijk druk op Velderman vanuit de supportershoek en de Media.

Freddy
Gast
Freddy

Helemaal mee eens

robert.g
Gast
robert.g

Alles is rond met gemeente en noabers en nog gebeurd er niets . Verschillende techische personen op de achterste benen en er gebeurd niets. Maar wel in augustus beginnen met voetbal , ik ben het met de mensen hierboven helemaal niet eens.