Volg ons op Social Media

Columns

Column: Hoe staan we er voor Erik?

Gepubliceerd

op

pure-energie-erik-velderman-fc-twente-2018

Terwijl er in Rusland door de diverse landenteams met veel passie wordt gevoetbald is het stil rondom de club. Heel stil. Wellicht betreft het hier een stilte voor de storm, maar gezien het recente verleden veroorzaakt de stilte meer onrust dan rust onder veel supporters. Waar we – en de club uiteraard ook- hadden gehoopt op een aanwas van spelers waarmee de uitgesproken ambities kunnen worden gehaald, heerst er een oorverdovende stilte. Ook op het financiële front vormt de lacune aan informatie voor veel (onnodige?) ruis op de diverse lijnen.

Respect
Is de begroting naar tevredenheid en op tijd ingediend? Hoe staat het met de uitgifte van aandelen. Is er echt een ernstige behoefte aan snel kapitaal om het hoofd boven water te kunnen houden? Kiezen de spelers die in het vizier van de club stonden inderdaad eieren voor hun geld omdat de club hen te lang in onzekerheid laat? Wanneer komt de club nu eens naar buiten om de hondstrouwe aanhang een stand van zaken te geven? En nee, dat hoeven uiteraard geen details te zijn die strategisch gezien beter onder de pet kunnen blijven, maar kom op zeg; eerst je vreugde uitspreken over het ongekend hoge aantal aan verlengde en nieuwe seizoenkaarten om vervolgens in alle talen te zwijgen richting diezelfde supporters getuigt van weinig respect.

wij-blijven-banner-fc-twente-kaartverkoop-2018-2019

Helemaal gezien de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, verdienen de FC Twente supporters meer dan slechts zwijgen. De club dient zich er van bewust te zijn dat de schrik er bij menig supporter nog goed in zit. De afgelopen jaren was de voorbereiding op het nieuwe seizoen immers ook niet altijd optimaal.

Hake
Vorig seizoen vormde het zelfs de opmaat voor de latere degradatie. Hake ging toen tijdens zijn vakantie op zoek naar versterkingen en kreeg van van Halst te horen dat er wel wat mogelijk was. Achteraf gezien werd Hake daarbij gewoon fors in de zeik genomen. Ja, er is 8 miljoen voor de spelersbegroting en nee Klich en Mokotjo hoefden niet verkocht te worden. Hake kwam met een talentvolle Zweedse spits. Reactie vanuit de club: Nee. Hake kwam met de later uitblinkende linksback van NAC en City huurling Angelino. Reactie vanuit de club: Nee. Hake kwam met de Hongaarse international Zoltan Stieber. De speler was al op weg naar Enschede, maar de club zei op het laatste moment toch weer nee. Het was allemaal financieel gezien toch niet mogelijk.

nikola-gjorgjev-rene-hake-training-2017

Vervolgens gingen Van Halst en de volstrekt onbekende scout Carsten Schupmann zich te buiten aan wellicht de grootste serie miskopen/huren uit de historie van de club die klauwen met geld hebben gekost, evenals de afkoopsommen van Hake en Verbeek.

In de seizoenen daarvoor was het de KNVB en de onder curatelestelling die ons parten speelde, daar waar het een goede voorbereiding op het seizoen betreft. Alles boven de € 50.000 moest worden voorgelegd en op een bepaald moment waren we zelfs al teruggezet naar de Eerste Divisie. Boete volgde op boete, puntenaftrek volgde op puntenaftrek. U kent het verhaal.

Velderman
Nu de degradatie een feit is geworden en zelfs op sportieve gronden, snakt iedereen naar rust op het bestuurlijk/financiële front en wordt het tijd dat we ons als FC Twente supporters weer bezig kunnen houden met voetbal. Zonder het gezeik en gedonder van de afgelopen jaren. Het verbaast mij dan ook in hoge mate dat de heer Velderman wel heel snel naar buiten kwam met het opleggen van levenslange stadionverboden, terwijl de KNVB strafmaat veel milder is. Dan kan het dus wel. Dan kan dus wel direct de publiciteit gezocht en gevonden worden.

Communicatie
Ik heb best vertrouwen in een constructie met Fred Rutten in de RVC, Ted van Leeuwen als Technisch directeur en Pusic met Garcia voor de groep. Er zal echter een goede les door de club geleerd moeten worden zo langzamerhand. Als je het massale vertrouwen krijgt van de uiterst loyale achterban, zelfs na degradatie, verdient diezelfde achterban meer dan stilzwijgen op het moment waarop de basis gelegd moet worden voor een nieuw seizoen.

Er zijn mensen ontslagen. Ook de directe verbinding tussen de georganiseerde supporters en de club is qua contactpersoon wegbezuinigd. Juist dan is het zaak om je communicatie als club op orde te hebben en de supporters serieus te nemen. Het zwijgen en de daarbij horende vraagtekens hebben we al genoeg meegemaakt de laatste jaren. Zijn we een soort zwalkende en naar de laatste adem happende Frankenstein met spataderverband of kunnen we straks het hoefgetrappel van een wild en druistig Twents Ros weer horen? Hoe staan we er voor Erik? Praat met ons en blijf met ons praten, juist nu we weer zo massaal hebben laten zien achter de club te blijven staan wordt het voortdurende zwijgen vanuit diezelfde club bijna een belediging.

COTE!!!!!!

TAZ

5 Reacties

5 Comments

 1. Hans Anders

  20 juni 2018 at 15:28

  Supporters moeten een beetje geduld hebben.

  Evert Bleuming heeft in de Tubantia aangegeven dat eerst de TD binnen moet zijn. De juiste manier van werken. 10 dagen wachten. Is toch niet te veel gevraagd? Dat een Maghoma en Chris David niet binnenwandelen. Uistekend! Niet zomaar spelers binnenslepen. Wacht op de prof, en als een team (Fred, Ted, Evert) een team samenstellen.

  Iedereen weet dat er gesprekken zijn met sponsoren, presentaties. Het is misschien een slowboat, maar er zit wel beweging in. Je hele organisatie-structuur omgooien, de club deels verkopen, hoe snel willen supporters dit gedaan hebben? Een paar maanden lijkt me geen onredelijk tijdsbestek.

  De vergelijking communicatie met betrekking tot stadion-incidenten. Heel erg mank. Velderman doet gewoon z’n werk in deze. Grappenmakers die de regels zwaar overtreden, en dat komt bij ons FCT nogal eens voor, moeten gewoon gestraft worden. Hoewel zeer zwaar, maar wel een waarschuwing voor de belhamels die incident op incident op incident veroorzaken. Goed werk Velderman!

  Volgens mij kon die Zlotan een miljoen per jaar verdienen in de VS. En talentvol? Volgens Wiki 8 gespeeld 1 gescoord. Ze zaten achter Aron Sirgudson aan, ook maar goed dat deze speler niet kwam.

  Lang verhaal kort.

  Allemaal geduld hebben. Het komt goed. Geniet van de vakantie, en inderdaad, heb een beetje vertrouwen het nieuwe management. De namen en de achtergronden zijn al duizenden malen beter dan team Velderman & Halst.

  • Bennie Tevreden

   20 juni 2018 at 17:17

   Maghoma is getest en goed genoeg bevonden, er is dus helemaal geen sprake van dat hij zomaar even zou komen binnenwandelen.
   Uiteraard is het goed om niet zomaar spelers binnen te hengelen, maar momenteel gebeurt er afgezien van Brama überhaupt niets terwijl dat bij de concurrentie wel het geval is.

  • Hans Anders

   21 juni 2018 at 10:36

   Hoe weet jij dat? Of is dit een aanname op basis van ‘nieuws’? Prioriteit ligt logischerwijs bij spelers die er meteen staan, niet bij een ‘goed uitziende’ maar onervaren jongen. Straks komt hopelijk Van Eijden binnen en dat is de juiste keuze voor de basis. De rest is aan Ted van Leeuwen. Voor de rest, even wachten tot begin Juli en zo min mogelijk druk op Velderman vanuit de supportershoek en de Media.

 2. Freddy

  20 juni 2018 at 14:31

  Helemaal mee eens

  • robert.g

   25 juli 2018 at 13:11

   Alles is rond met gemeente en noabers en nog gebeurd er niets . Verschillende techische personen op de achterste benen en er gebeurd niets. Maar wel in augustus beginnen met voetbal , ik ben het met de mensen hierboven helemaal niet eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

aitor-boere-juichen-doelpunt-fc-twente-jong-psv-2019 aitor-boere-juichen-doelpunt-fc-twente-jong-psv-2019
Eerste elftal5 minuten geleden

FC Twente titelkandidaat nummer 1 na zwaarbevochten overwinning op Jong PSV

FC Twente heeft maandagavond de volle buit meegenomen uit Eindhoven. De Tukkers wonnen op bezoek bij Jong PSV met 2-0...

fred-friday-sparta-rotterdam-fc-twente-2019. fred-friday-sparta-rotterdam-fc-twente-2019.
Eerste elftal3 uur geleden

Opstelling: Friday maakt basisdebuut, Ramos vervangt Ricardinho

Om 20:00 uur wordt in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven afgetrapt tussen Jong PSV en FC Twente. Het...

marino-pusic-trainer-fc-twente-2018-dugout-grolsch-veste marino-pusic-trainer-fc-twente-2018-dugout-grolsch-veste
Eerste elftal6 uur geleden

Pusic blikt vooruit: “Dan wil je die lijn doortrekken en een goed vervolg geven”

Maandagavond wacht voor FC Twente het duel tegen Jong PSV. Afgelopen zondag blikte Marino Pusic na de training vooruit op...

Bas Nijhuis tijdens de uitzending van De Eretribune op FOX Sports Bas Nijhuis tijdens de uitzending van De Eretribune op FOX Sports
Eerste elftal6 uur geleden

Kritiek op Nijhuis vanwege optreden bij De Eretribune van Fox Sports

Afgelopen zaterdag was Bas Nijhuis te gast bij De Eretribune, een voetbaltalkshow van FOX Sports. Zijn aanwezigheid en zijn uitspraken...

selectie-fc-twente-training-2018-2019 selectie-fc-twente-training-2018-2019
Eerste elftal8 uur geleden

Trainingstijden in aanloop naar thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven

FC Twente speelt vanavond het uitduel tegen Jong PSV. De Tukkers kunnen goede zaken doen aangezien de concurrentie allen punten...

logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste
Eerste elftal9 uur geleden

PSV verdediger Soulas: “Het is prachtig om tegen clubs als FC Twente te spelen”

Maandagavond speelt koploper FC Twente tegen de huidige nummer vier Jong PSV. Een van de belangrijke spelers van Jong PSV...

joachim-andersen-fc-twente-konyaspor-2016 joachim-andersen-fc-twente-konyaspor-2016
Eerste elftal11 uur geleden

Andersen blikt met plezier terug: “Probeer altijd de wedstrijden van FC Twente te volgen”

Joachim Andersen speelde vier jaar lang in het shirt van FC Twente. De Deen heeft momenteel een contract bij UC...

dusan-tadic-fc-twente-buikspieren-2013 dusan-tadic-fc-twente-buikspieren-2013
Eerste elftal12 uur geleden

Tadic concreet: “Als je als competitie wilt groeien, moet dit echt veranderen”

Het is ieder seizoen een veel besproken onderwerp, kunstgrasvelden in de eredivisie. Maar liefst zes clubs spelen hun thuiswedstrijden op...

boere-bijen-vieren-fc-twente-almere-city-2018 boere-bijen-vieren-fc-twente-almere-city-2018
Eerste elftal14 uur geleden

Boere strafschopspecialist: “Ik zeg soms wel eens in welke hoek ik schiet”

Spits Tom Boere is met twaalf doelpunten topscorer van FC Twente. Het merendeel van deze treffers kwam tot stand vanaf...

tom-boere-zekhnini-vieren-doelpunt-fc-twente-jong-psv tom-boere-zekhnini-vieren-doelpunt-fc-twente-jong-psv
Eerste elftal1 dag geleden

Boere blij met snelheid: “Mensen onderschatten dat vaak”

Tom Boere is momenteel topscorer van FC Twente met twaalf doelpunten, maar de spits kreeg dit seizoen meermaals flinke kritiek...

Advertentie