Crisis bij beker-opponent FC Groningen: "Het is kut, gewoon kleutervoetbal"

Aanstaande donderdag neemt FC Twente het in de KNVB beker op tegen FC Groningen. Er liggen kansen tegen de eredivisionist want sinds zondagmiddag is het crisis in Groningen na de 3-1 thuisnederlaag tegen AZ. Het was voor de Groningers alweer de vijfde nederlaag van het seizoen.

De manier waarop was ook alles zeggend. Zeefuik liep voor rust tegen een directe rode kaart aan en in de tweede helft kreeg Hrustic ook rood na een domme tweede gele kaart. Tukker in Groningse dienst Mike te Wierik was na afloop van de wedstrijd dan ook witheet. "Dat is gewoon dom, daarmee laat je je team in de steek. Het is kut, dat weet hij zelf ook wel. De trainer was ook witheet. Daarna moesten we met 9 man de ballen uit de broek lopen."

Door de nederlaag staan de Groningers nu op de laatste plek in de eredivisie. "Het was bij fases gewoon kleutervoetbal. Dat is een harde conclusie. Het zal snel moeten verbeteren, anders gaan we geen punten halen."

Net als het afgelopen seizoen zijn er ook dit seizoen veel lege plekken in het stadion van FC Groningen. Tegen FC Twente mogen alle seizoenkaarthouders gratis naar binnen. De vraag is hoeveel supporters hier gebruik van gaan maken. Inmiddels hebben 700 FC Twente supporters een kaartje gekocht. Er zijn hierdoor nog 300 kaartjes beschikbaar.

De wedstrijd wordt donderdag afgetrapt om 18:30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live bekijken op FOX Sports.