Dominant FC Twente verliest totaal onverdiend van FC Utrecht

Voor FC Twente stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Doorgaans een lastige uitwedstrijd, maar FC Twente kam opvallend goed voor de dag. De ploeg kwam op de 1-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht, tot de 83e minuut. Door een fout van Pleguezuelo kon Kerk de gelijkmaker binnen tikken en enkele minuten later gooide Arweiler de wedstrijd compleet op z'n kop door de winnende 2-1 te scoren.

FC Twente kwam in de eerste helft uitstekend voor de dag en liet zien dat de overwinning tegen AZ geen incident was. Het enige dat de ploeg zichzelf kon verwijten was het feit dat de kansen niet werden afgemaakt. Eén keer wist Vuckic wel het net te vinden, maar de Sloveen stond buitenspel. Ook Aburjania kreeg vlak voor rust een grote kans. Hij jaagde door op Van der Maarel, ontfutselde de bal en probeerde de bal in de verre hoek te krullen. Tot zijn eigen frustratie ging de bal net voorlangs.

Ook Drommel was weer belangrijk voor FC Twente. Na onnodig balverlies van de slap spelende Busquets wist hij met de vingertoppen de bal uit zijn doel te houden. In de eerste helft vielen twee gele kaarten verdeeld over beide ploegen. Klaiber kreeg geel namens FC Utrecht en later in de wedstrijd Selahi namens FC Twente.

Ook in de tweede helft kreeg FC Twente de kans om de score te openen. Na een grote kans van Kerk kwam Lang in de 53e minuut oog in oog met de doelman, maar schoot de bal wild naast. FC Twente werd brutaler, maar wederom ontbrak het aan een goede afronding. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen bracht FC Utrecht in de 62e minuut middenvelder Van Overeem voor aanvaller Peterson.

Het hielp de Domstedelingen niet want FC Twente drukte door en kwam in de 70e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Menig was het Vuckic die op randje buitenspel de 1-0 binnen tikte. Twee minuten later was het Menig die zelf de 2-0 had moeten scoren, maar hij faalde oog in oog met Zoet.

Toch was het FC Utrecht dat uit het niets op 1-1 wist te komen. Het was Pleguezuelo die de bal miste waarna de bal via zijn rug voor de voeten van Kerk belande. Hij kon de bal simpel intikken. Hier bleef het niet bij want in de 86e minuut kwam FC Utrecht op voorsprong via debutant Arweiler. Een grote nachtmerrie voor FC Twente dat als enige recht had op de drie punten. In blessuretijd scoorde Vuckic de 2-2, maar zag voor de tweede keer deze wedstrijd zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Verdonk, Busquets, Aburjania, Selahi, Menig (88. Nakamura), Lang en Vuckic