AZ verliest met ruime cijfers van PSV; FC Twente kan grote slag slaan

FC Twente is met AZ in strijd om de derde plek van de eredivisie. De Alkmaarders speelden op zaterdagavond de topper tegen PSV. Het duel ging met 5-1 verloren. De Tukkers spelen om 21:00 tegen Fortuna Sittard en kunnen op een voorsprong van acht punten komen.

Het is PSV dat de eerste grote kans kreeg, maar Johan Bakayoko wist deze niet af te maken. Na elf minuten voetballen was het wel raak voor de Belg en tekende hij voor de openingstreffer. In de 23e minuut was het Luuk de Jong die voor de tweede treffer zorgde. Hij maakte zijn eerste eredivisiedoelpunt sinds 24 februari.

In de tweede helft wist De Jong na een geweldige aanval in de 53e minuut de derde goal van de avond te maken. Al na vijf minuten kwamen de Alkmaarders met een reactie. Vangelis Pavlidis schoot zijn vijfentwintigste goal van het seizoen binnen. In de 80e minuut is het Joey Veerman die de bevrijdende vierde maakte. In de negentigste minuut scoorde de 19-jarige debutant Jesper Uneken de vijfde van de avond en tekende hij daarmee voor de eindstand.