Eerste elftal

BetCity grijpt naast hoofdsponsorschap FC Twente

BetCity grijpt naast hoofdsponsorschap FC Twente

De verwachting is dat FC Twente deze week een nieuwe hoofdsponsor gaat presenteren. De club is al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Pure Energie dat aan het begin van het huidige seizoen kenbaar maakte het aflopende contract niet te willen verlengen. De energieleverancier was in totaal zeven jaar lang de hoofdsponsor van de Tukkers.

Afgelopen weekend dook het gerucht op dat het Enschedese bedrijf Elektramat de nieuwe hoofdsponsor gaat worden, maar vooralsnog is er nog geen bevestiging vanuit de club. Andere namen die de revue passeerden zijn Youfone, de Zuivelhoeve en Apollo. Een bedrijf die ook graag op het shirt van FC Twente wilde staan is BetCity, maar dat zag FC Twente niet zitten.

Een betrouwbare bron laat Twente Insite weten: "BetCity wilde graag de nieuwe hoofdsponsor worden van FC Twente, maar de club stond niet open voor een gokpartij op de voorkant van het shirt." Er zijn diverse redenen denkbaar waarom FC Twente BetCity heeft afgewezen. De voorkeur gaat uit naar een regionale hoofdsponsor, FC Twente heeft ook met TOTO op de mouw al een gokpartij als sponsor en de club wil graag een langdurige verbintenis aangaan met de nieuwe hoofdsponsor.

FC Twente liet eerder dit seizoen weten het liefst een vijfjarige verbintenis aan te gaan met de nieuwe hoofdsponsor. De club zoekt een langdurige relatie en dat is met BetCity niet mogelijk. Gokbedrijven mogen vanaf het seizoen 2025-2026 niet meer actief zijn als zichtbare sponsor van een (voetbal)club. Ook TOTO zal dus, uitgaande van de huidige regelgeving, medio 2025 verdwijnen van de mouw van FC Twente.

Hoewel BetCity een afwijzing ontving van FC Twente, is het komend seizoen zichtbaar op de shirts van meerdere eredivisieclubs. BetCity was sinds afgelopen zomer al de hoofdsponsor van FC Volendam en Fortuna Sittard. Vanaf het nieuwe seizoen is BetCity ook de hoofdsponsor van Vitesse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties