Eerste elftal

Bijzonder: Van Wolfswinkel ontsnapt aan schorsing tegen Ajax

Bijzonder: Van Wolfswinkel ontsnapt aan schorsing tegen Ajax

Ricky van Wolfswinkel was zaterdag weer goed voor een aantal sluwe acties tegen Fortuna Sittard, deze keer niet alleen binnen de lijnen. Hij zag dat er een briefje met informatie over de strafschopnemers van FC Twente op de bidon van Fortuna-doelman Michael Verrips was geplakt. Hij nam een slok uit de bidon, rukte het papiertje eraf en gaf het aan een fotograaf van FC Twente, die het in zijn achterzak deed.

"Dat is typisch Van Wolfswinkel", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Alleen voor dit soort dingen al moet hij een driejarig contract krijgen. Als hij weggaat, gaan we hem met zijn allen missen. Hij is echt goud waard geweest voor de club en het elftal, en dat is hij nog steeds."

"Wij denken weleens: die voetballers doen maar wat, maar Verrips - die ook jarenlang in Groenlo heeft gewoond en bij Grol en Twente heeft gespeeld - bereidt zich daar dus minutieus op voor met de keeperstrainer. Ik vroeg Van Wolfswinkel er na de wedstrijd nog naar. Hij had er een gele kaart voor kunnen krijgen. Ik geloof dat Dieperink het wel had gezien, maar dat zou ook wel heel flauw zijn geweest." Daarmee komt Van Wolfswinkel goed weg, want het had zijn vijfde gele kaart van het seizoen betekend. Hij ontsnapt daarmee aan een schorsing voor de uitwedstrijd tegen Ajax.

"Hij gaat sowieso al heel brutaal uit de bidon de tegenstander drinken. Het was ook een dorstige avond, trouwens. Dan ziet hij dat papiertje met strafschopnemers: 1. Van Wolfswinkel, 2. Vlap, 3. Steijn, of Steijn en Vlap andersom. Precies in welke hoek ze doen, hoe lang ze de aanloop doen, of ze inhouden. Het is natuurlijk echt geweldig." Ten Voorde hoopt dat Van Wolfswinkel bijtekent. "Bruggink, Streuer en de trainer zijn er wel over eens dat hij moet blijven, het ligt nu aan Ricky en aan de supporters. Trek hem over de streep", besluit Ten Voorde richting de supporters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties