Eerste elftal

Broertjes Rots grappen erop los: "Hij loopt achter me aan"

Broertjes Rots grappen erop los: "Hij loopt achter me aan"

De reis naar Costa Rica is voor alles spelers speciaal, maar voor Daan Rots zit er nog een extra tintje aan. Hij deelt zijn ervaring met zijn jongere broertje Mats Rots. De 16-jarige linksback speelt zijn wedstrijd voor Onder 18 en tekende eerder dit jaar een contract tot medio 2025 bij FC Twente. Tot verrassing van velen kreeg hij ook een uitnodiging van Jans voor het trainingskamp in Midden-Amerika.

"Het is wel een mooie ervaring om samen met hem mee te maken. Ik merk wel dat hij nog veel achter me aanloopt, maar dat neem ik nu maar voor lief", grapt Daan in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. Mats mag dan een paar jaar ouder zijn, maar Mats is nu al een stukje groter. "Hij heeft wel een paar centimeters meer gekregen dan ik. Hij is zo'n tien centimeter langer. Het is eigenlijk een grote broer geworden."

Mats hoort het allemaal lachend aan. Hij vindt dat hij het prima redt en zeker niet achter Daan aanhuppelt. "Ik vind zelf van niet. Hij wil daar soms wat leuk over doen tegenover de andere jongens. Hij wil me soms voor het blok zetten, maar dat maakt me niet uit hoor. Ik red me wel."

Samen op één kamer slapen is er dan ook niet bij. "Nee, ik slaap niet bij hem op de kamer. Dat wilde hij niet, maar ikzelf ook niet hoor", is Mats stellig. Daan denkt er hetzelfde over. "Hij moet wel leren een beetje hard te worden en in een veilige omgeving gaat dat niet", vervolgt hij met twinkelende oogjes. "Hij moet wel een beetje in het diepe springen hier. Als je de hele tijd alles aangereikt krijgt, daar word je niet hard van. Maar hij is sterk genoeg om van zich af te bijten. Soms is hij nog een beetje dromerig, maar als hij dat eruit haalt dan kan hij ver komen", besluit de grote broer positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties