Eerste elftal

Bruggink constateert: Niemand heeft het meer over Ugalde, die voor een recordbedrag vertrok

Bruggink constateert: Niemand heeft het meer over Ugalde, die voor een recordbedrag vertrok

Het seizoen is ten einde gekomen voor FC Twente. De Tukkers begonnen al in eind juli met de voorrondes van de Conference League, waarin het na uitschakelen van Hammarby IF en Riga werd uitgeschakeld door Fenerbahce. In de eredivisie eindigde het op een knappe derde plek. Technisch directeur Arnold Bruggink blikt terug op het seizoen en wijst zijn hoogtepunten aan.

"Een seizoen heeft zoveel verschillende verhalen en mensen vergeten best snel. Manfred Ugalde wordt bijna niet meer genoemd en dan hebben we het over de grootste uitgaande transfer die FC Twente ooit heeft gedaan. Ricky van Wolfswinkel was voor de winterstop invaller en heeft gewoon zestien keer gescoord. Joshua Brenet is er tussenuit gevallen, Gijs Smal is lang geblesseerd geweest", vertelt hij in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia.

Bruggink geeft aan wat zijn hoogtepunt was. "Wat er op het eind gebeurt, wordt onthouden. Kijk naar Cerny vorig seizoen. Die had een topseizoen hoorde je overal, maar hij was top vanaf maart en heeft toen zijn transfer naar Wolfsburg verdiend. Daarvoor zat-ie nog regelmatig op de bank. Zelf vond ik de laatste minuten thuis tegen Fenerbahce één van de mooiste momenten van het seizoen. We waren al uitgeschakeld, maar de energie die het elftal samen met het publiek bracht, was geweldig."

In de winter haalde hij Myron Boadu op huurbasis naar FC Twente. Dat was volgens hem ook een prachtig moment. "Daarnaast zijn debuut, waarin hij meteen scoorde en hoe de supporters daar op reageerden. Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij meer zou gaan spelen, maar we hebben vanaf dag één ons vertrouwen uitgesproken in Ricky, omdat we geloven in zijn kwaliteit. En omdat we wisten hoe moeilijk het is als iemand twee jaar lang bijna niet heeft gespeeld. Dat we Boadu haalden is een boost geweest voor de club. Iedereen wilde zich opnieuw bewijzen en het gaf ook aan hoe ambitieus we waren", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties