Eerste elftal

Bruggink wil trainer met oog voor jeugd: "Loopt genoeg talent rond"

Bruggink wil trainer met oog voor jeugd: "Loopt genoeg talent rond"

Een van de belangrijke pijlers van de aanstaande technisch directeur Arnold Bruggink is de jeugdopleiding. Hij vindt het erg belangrijk dat jonge jongens de kans krijgen van de trainer om zich te laten zien. Zo kunnen eigen ontwikkelde spelers een meerwaarde voor zowel het team als de kassa van de club worden.

"Ik geloof er heel erg in dat de jeugd een kans moet krijgen", geeft Bruggink aan in gesprek met RTV Oost. "Als je kijkt naar de jongens die nu in het eerste staan, is dat ook gebeurd." Daarmee doelt de 45-jarige td op jongens als Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers, die onder trainer Ron Jans een kans hebben gekregen en de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling hebben doorgemaakt.

"Je hebt een trainer nodig die daar enorm in gelooft, die kansen geeft aan jonge spelers. Dat heeft Jans ook gedaan. Ik vind ook dat de jeugd altijd gezien moet worden. Je hebt nu een jeugdopleiding met Heracles, dus die hebben daar ook een stem in. Er loopt genoeg talent rond, alleen dan gaat het vaak om of je de kansen krijgt of niet. Iedereen moet gezien worden, zo simpel is het", aldus Bruggink.

De man uit Geesteren ziet het feit dat er geen Jong FC Twente is niet als een belemmering voor de ontwikkeling van jonge talenten. "Er is een Onder 21 die in een competitie speelt. Zoals ik het nu ervaar, gaat het nu goed in de samenwerking met Heracles. De ideale situatie zal anders zijn, maar nu is dat voor mij geen enkel thema. Het gaat erom dat je als speler de kans krijgt. De jeugdopleiding is een belangrijk speerpunt", besluit Bruggink.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties