Eerste elftal

Castore en FC Twente beloven supporters unieke wedstrijdshirts

Castore en FC Twente beloven supporters unieke wedstrijdshirts

FC Twente zal vanaf komend seizoen de kleding dragen van het merk Castore. Ook Nike was in de race, maar FC Twente ziet meer in een samenwerking met het in Nederland onbekende merkt. Komend seizoen maakt Castore haar debuut in de eredivisie en wordt het gedragen door FC Twente, FC Utrecht en Feyenoord. Voor de supporters is er goed nieuws, want Castore gaat anders te werk dan de grote bekende merken.

Een kledingsponsor als Nike levert de shirts, maar daarbij is weinig tot geen ruimte voor eigen inbreng. FC Twente en Castore beloven de supporters unieke wedstrijdtenues. "Gezien de korte aanlooptijd voor dit partnership gaat Castore zich in eerste instantie richten op het ontwikkelen van voor FC Twente unieke wedstrijdtenues voor het seizoen 2023-2024."

"Voor het seizoen 2024-2025 en verder worden voor FC Twente niet alleen unieke wedstrijdtenues geproduceerd, ook de reis- en trainingskleding wordt dan grotendeels speciaal voor FC Twente ontworpen en gemaakt." Het nieuwe tenue is voor de supporters dus zeker iets om naar uit te kijken.

Maar wie zitten er achter het merk Castore? Het bedrijf werd op 6 juli 2015 opgericht door de broers Thomas en Philip Beahon. Tom speelde als voetballer in de jeugd van Tranmere Rovers en Philip speelde cricket als semi-prof. Samen besloten ze om een kledingmerk te lanceren met het idee dat sportkleding sportprestaties kan verbeteren.

In 2019 haalden de broers de eerste grote vis binnen door de sponsor te worden van de Britse tennisspeler Andy Murray. In 2020 volgde een vijfjarige deal met de Schotse voetbalclub Rangers FC voor een bedrag van 25 miljoen pond.

Inmiddels heeft Castore deals gesloten met meerdere voetbalclubs waaronder Aston Villa, Newcastle United, Bayer Leverkusen en FC Sevilla. Ook is het merk actief in meerdere sporten: golf, rugby, MotoGP, Formule 1, Zwemmen, netbal, taekwondo, cricket en wielrennen. Daarnaast zijn ze ook actief als sponsor bij diverse evenementen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties