Eerste elftal

Cerny vindt De Bruyne-achtige assist geen hogere wiskunde: "Ik noem dit kijken en doen"

Cerny vindt De Bruyne-achtige assist geen hogere wiskunde: "Ik noem dit kijken en doen"

Václav Cerny was vrijdagavond tegen NEC Nijmegen weer op dreef. Hij opende in de eerste helft via een kopbal de score en was bij de 2-0 en de 4-0 goed voor assist. Zijn eerste assist was van ongekende klasse: met buitenkant links gaf hij de bal precies op maat op de dieplopende Virgil Misidjan, die simpel kon afronden.

Het was een zeldzaam mooie assist, die zelfs met de passes van Kevin de Bruyne werd vergeleken, maar volgens Cerny is het allemaal niet zo ingewikkeld. "Ik noem dit kijken en doen", zegt hij na de wedstrijd tegenover ESPN. "Het lukt mooi, ook met de afronding. Het is ook mooi voor Virgil. We hebben voor de wedstrijd afgesproken wat we gingen doen vanwege Jody Lukoki. Het is mooi dat hij en ik het dan doen." Na de 1-0 van Cerny, die een voorzet van Misidjan binnen knikte, eerden de aanvallers Lukoki, die deze week een jaar geleden overleed. Bekijk de beelden hier.

Cerny is bezig aan een ongekend seizoen. Hij staat inmiddels al op twaalf treffers en tien assists in dertig wedstrijden. Sinds maart maakte hij vijf goals en gaf hij zeven assists. Dat in slechts negen wedstrijden. Ongekende cijfers voor de Tsjechische rechtsbuiten, die aangaf nog niet te veel bezig te zijn met een transfer (zie onderstaand artikel).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties