Eerste elftal

Cerny zorg voor frustraties in Utrecht: "Schopte hier geen deuk in een pakje boter"

Cerny zorg voor frustraties in Utrecht: "Schopte hier geen deuk in een pakje boter"

FC Twente had afgelopen zondag geen kind aan FC Utrecht. De Tukkers speelden geconcentreerd en lieten de bezoekers nagenoeg kansloos. Het werd uiteindelijk 2-0 door doelpunten van Cerny en Misidjan. Voor Cerny was zijn doelpunt extra speciaal, want hij werd enkele jaren als een grote man binnengehaald door FC Utrecht, maar vertrok daar via de achterdeur.

Het krachtsverschil doet pijn bij Pep en Frans, twee Utrecht-supporters die al enkele jaren een column hebben in het Utrechtse DUIC. “In 2019 speelde FC Twente nog in de Eerste divisie en hadden ze een tekort van tientallen miljoenen euro’s. Nu staan ze acht punten boven FC Utrecht", aldus een teleurgestelde Pep.

"Dat zegt heel erg veel over de verschillende vormen van beleid die beide clubs de afgelopen jaren hebben gehanteerd. Vier seizoenen later zijn die Tukkers ons aan alle kanten voorbijgestreefd. In Enschede is te zien dat de trainer en technisch directeur samen de juiste spelers hebben gehaald. Ze zitten met elkaar op één lijn. Hier bepaalt alleen Jordy Zuidam wat er binnenkomt."

Een voorbeeld van slecht beleid is volgens Frans het vertrek van Vaclav Cerny. “Hij is het perfecte voorbeeld. Die jongen schopte hier nog geen deuk in een pakje boter. In het oosten van het land is hij een van de meest dreigende spelers. Dan kan iedereen Cerny als schuldige aanwijzen, maar misschien moet FC Utrecht eens in de spiegel kijken."

"We hebben die speler hier verkeerd gebruikt en hij is niet de enige." Zijn broer Pep is het hier helemaal mee eens. "Afgelopen weekend is op een pijnlijke manier duidelijk geworden dat FC Utrecht absoluut niet bij de beste vijf ploegen van Nederland hoort. Sterker nog, we lopen mijlenver achter."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties