Eerste elftal

Clubwatcher verwacht basisdebuut voor aanvaller tegen Go Ahead

Clubwatcher verwacht basisdebuut voor aanvaller tegen Go Ahead

Voor de tweede week op rij kan FC Twente niet beschikken over Michel Vlap. Daardoor moet trainer Joseph Oosting een nieuwe keuze maken voor de linksbuitenpositie. Vorige week koos de 51-jarige oefenmeester voor Youri Regeer, maar het lijkt er niet op dat dat experiment een vervolg krijgt. Supporters zien het liefst dat Taha een keer de kans krijgt in de basis. Clubwatcher Leon ten Voorde denkt dat dit gaat gebeuren.

"Mijn gevoel zegt dat ze niet nog een keer met Regeer aan de linkerkant gaan spelen", zegt Ten Voorde bij de podcast De Warming-up van TC Tubantia. "Het is heel moeilijk om daar al een definitieve inschatting over te maken. Ik denk dat Regeer voor die positie gebruikt was, omdat ze daar specifiek richting PSV op getraind hadden. Ik verwacht tegen Go Ahead Eagles Taha en Rots op de flanken."

Als Ten Voorde gelijk krijgt, maakt Taha zijn basisdebuut voor FC Twente. De veelbelovende aanvaller kwam tot dusver tot zes invalbeurten in de eredivisie, waarvan de langste ruim een half uur duurde in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Al voordat de transferwindow begon troefde FC Twente het Belgische Union Saint-Gilloise af in de strijd om Taha. De 21-jarige Marokkaan had toen net een succesvol eerste seizoen in het profvoetbal achter de rug: in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot veertien doelpunten en twee assists in 33 competitiewedstrijden namens PEC Zwolle. FC Twente maakte 900.000 euro over aan de Blauwvingers voor de diensten van Taha, die zondag (aftrap 14:30 uur) de kans krijgt om zich écht te laten zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties