Eerste elftal

Contractverlenging voor Smal lag binnen handbereik, maar wil tóch wachten wat er op zijn pad komt

Contractverlenging voor Smal lag binnen handbereik, maar wil tóch wachten wat er op zijn pad komt

FC Twente is op maandag 3 juli weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste training ontbraken veel belangrijke spelers die afgelopen seizoen wel op het veld stonden. Gijs Smal was wel aanwezig tijdens de training. In de afgelopen weken is hij veelal in verband gebracht met clubs voor een mogelijke transfer. Het blijkt dat Smal dicht bij een contractverlenging was geweest bij FC Twente, maar hij toch nog wil wachten wat er op zijn pad komt deze transferperiode.

Gijs Smal beleefde een heel sterk seizoen bij FC Twente. Hiermee heeft de 25-jarige verdediger veel belangstelling gewekt van Europese topclubs. Eerder werd gemeld dat het Portugese Benfica concrete belangstelling zou hebben. De club zou Smal destijds zien als de meest gunstige opvolger van de vertrokken Spanjaard Alex Grimaldo.

"Ook de linksbackpositie baart nog enige kopzorgen voor het technisch duo Bruggink-Streuer. Linksachter Gijs Smal heeft ook nog maar één jaar contract. FC Twente en Smal zijn lang in gesprek geweest over een contractverlenging en een akkoord leek binnen handbereik te liggen, maar de speler wil toch nog wachten wat er op zijn pad komt na het sterke seizoen, dat hij achter zijn rug heeft", aldus Jeroen Kapteijns van De Telegraaf over de situatie rondom Smal.

Smal heeft aangegeven dat hij nog niet uitgeleerd is bij FC Twente. Toch lijkt de 25-jarige assistkoning 'Smaldini' toch graag zijn opties open te houden voor een mogelijke transfer. Technisch duo Arnold Bruggink en Jan Streuer hebben aangegeven het 1-jarige contract van Smal graag te willen verlengen, maar de gesprekken lopen tot dusver stroef.

AZ-linksback Milos Kerkez leek ook nadrukkelijk in de belangstelling te staan van Benfica. Het lijkt er echter op dat het Italiaanse SS Lazio door wil pakken en de komst van de 19-jarige Hongaar zo snel mogelijk wil afronden. Hierdoor zou Benfica moeten doorschakelen, en lijkt Smal één van de kanshebbers om de linksback positie op te volgen bij de Portugese kampioen. Eerder werd bekendgemaakt dat Benfica ook geïnteresseerd is in de 22-jarige Tsjechische linksback David Jurásek, en hij bovenaan het lijstje staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties