Eerste elftal

Dilemma voor Oosting: Sampsted of Brenet op rechtsback tegen PSV?

Dilemma voor Oosting: Sampsted of Brenet op rechtsback tegen PSV?

Vorige week speelde Joshua Brenet voor het eerst sinds zijn blessure weer negentig minuten. Dit deed hij in het oefenduel tegen Rot-Weiss Essen, waarin Daan Rots en Carel Eiting zorgden voor een 1-2 overwinning. Door de terugkeer van Brenet heeft Oosting een keuze te maken: start de 29-jarige vleugelverdediger als rechtsback of behoudt Alfons Sampsted zijn plek?

Clubwatcher Leon ten Voorde zou voor de IJslandse optie gaan. "Je bent trainer, je staat tegenover Lozano en Brenet heeft niet veel wedstrijdritme. Dan zou je voor Sampsted gaan", vertelt Ten Voorde in de podcast De Warming-Up van TC Tubantia. "Ik denk dat ze bij Twente maar eens moeten beginnen met te denken: als verdediger is de eerste taak om de aanvaller niet te laten scoren. Dat is al moeilijk genoeg."

Er valt echter ook wat voor een basisplaats voor Brenet te zeggen. "Brenet is natuurlijk ook een hele interessante speler, omdat Lozano nooit meeverdedigt. Maar ik zou in eerste instantie toch voor de defensieve betrouwbaarheid van Sampsted kiezen. Dat wordt nog eens gevoed door het feit dat Brenet heel weinig heeft gespeeld de laatste tijd", besluit Ten Voorde. Brenet maakte tegen NEC Nijmegen zijn rentree door in de 72e minuut in het veld te komen voor Sampsted.

Poll

Voor wie zou jij gaan op rechtsback?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties