Eerste elftal

Dit is hoe het transferbedrag van spelers uit de academie wordt verdeeld tussen FC Twente en Heracles

Dit is hoe het transferbedrag van spelers uit de academie wordt verdeeld tussen FC Twente en Heracles

FC Twente speelt komende zondag de Twentse derby tegen Heracles. Ondanks dat de fans grote rivalen zijn, delen de clubs de academie. De opleiding wordt ook wel de FC Twente/Heracles academie genoemd. Voor Tijmen van Wissing is het onduidelijk hoe het met de verdeling van het geld zit bij een verkoop van een speler uit deze academie.

"Jullie hebben die gezamenlijke opleiding met Heracles. Maar neem Gijs Besselink (middenvelder FC Twente), die heeft daar natuurlijk van genoten. Als jullie die straks verkopen. Welk percentage gaat dan nog naar Heracles? Zijn dat dan die opleidingsjaren die ze vergoed krijgen?", vraagt Van Wissing zich af bij de Oosttribune.

Algemeen directeur Dominique Scholten geeft Van Wissing antwoord op zijn vraag. "De echte percentages kan ik natuurlijk niet noemen, dat wisselt ook een beetje. Het is een gelijkwaardige opleiding. Op het moment dat een jongen uit de academie komt, waar hij nou heen gaat Enschede of Almelo, dan beginnen de clubs gelijkwaardig in procenten."

"Laten we voor het gemak even fiftyfifty zeggen. Naarmate hij meer jaren in de selectie zit bij één van de clubs dan bouwt dat percentage langzaam af naar een andere verhouding. Zo zou je het kunnen zien. Er zit dus een percentage aangekoppeld met een afbouwconstructies. Als de speler wordt verkocht wordt dit dus op basis van het dan geldende percentage verdeeld."

Dan haalt hij terug op het voorbeeld van Besselink. "Dus in het geval als Gijs (Besselink) verkocht wordt dan krijgt Heracles inderdaad ook een deel, maar dat is afhankelijk van de jaren bij de selectie. Hetzelfde geldt voor Stijn Bultman die nu bij Heracles speelt, dan krijgt FC Twente ook een deel. Op die manier wordt het gedaan", besluit de algemeen directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties