Eerste elftal

Driessen haalt uit: "Ajax ontmaskerd bij FC Twente met Regeer, Eiting en Ünüvar als exponenten van de Ajax-opleiding"

Driessen haalt uit: "Ajax ontmaskerd bij FC Twente met Regeer, Eiting en Ünüvar als exponenten van de Ajax-opleiding"

FC Twente heeft Ajax in een regelrechte crisis geduwd. De bezoekers uit Amsterdam kregen op bepaalde momenten voetballes in de uitverkochte Grolsch Veste. De Twente-supporters genoten met volle teugen terwijl de fans in het Ajax-vak bijna 90 minuten stil bleven. Zelfs de aansluitingstreffer tien minuten voor rust kon het geloof niet doen terugkeren. Dat uitgerekend Ajax-huurling Naci Ünüvar de wedstrijd in het slot gooide door de 3-1 te scoren, maakte het drama voor Ajax compleet. Terwijl het feestje in de Grolsch Veste door ging tot uren na de wedstrijd, dook Ajax-watcher Valentijn Driessen in de pen en haalde flink uit naar Mislintat en ook Van Halst.

"Ajacieden willen voor Ajax voetballen, maar een bij elkaar geraapte verzameling kwaliteitsarme broodvoetballers is alleen geïnteresseerd in haar salarisstrook. En dan word je ontmaskerd bij FC Twente met Regeer, Eiting en Ünüvar als exponenten van de Ajax-opleiding", schrijft een keiharde Driessen. "Bij geen enkele nieuwkomer was tegen FC Twente een spoortje van een over-mijn-lijk-mentaliteit te bespeuren getuige het slappe verweer. Het leek zelfs verdacht veel op het bewust ondermijnen van trainer Maurice Steijn vanwege zijn uithaal twee weken geleden."

"Al z’n lukrake aankopen werden door Mislintat opgehemeld via het Ajax-clubkanaal. Eenmaal opgesteld en spelend in het shirt van Ajax weet iedereen hoeveel nonsens Mislintat heeft uitgekraamd. Degenen die allemaal dachten dat Mislintat in de Johan Cruijff ArenA bezig was met één of ander masterplan zullen inmiddels genezen zijn. De Duitser heeft voor 115 miljoen (!) euro een zootje ongeregeld bij elkaar verzameld dat de naam Ajax Amsterdam verkwanselt."

"Het is bijna misdadig hoe het instituut Ajax te grabbel wordt gegooid", vervolgt Driessen zijn relaas waarbij hij Ajax-trainer Maurice Steijn spaart. "De vorige transferzomer ging veel fout, maar Mislintat maakt fouten in het kwadraat. Hoe kan Maurice Steijn hier een team van smeden als er bij een combinatie tussen een Kroaat, Nederlander en Deen een Babylonische spraakverwarring ontstaat?" En dan is er nog iemand waar Dreissen zijn pijlen op richt: Jan van Halst.

"Als er koppen moeten rollen, hoor je de namen van Steijn en Mislintat. Maar interim-directeur Jan van Halst is als voormalig commissaris samen met directeur Maurits Hendriks (hij is plots niet meer in het camerashot met het Ajax-bestuur te vangen) en rvc-voorzitter Pier Eringa minstens zo schuldig. Zij gaven groen licht voor het experiment van Mislintat en zijn bij alle transfers betrokken geweest. En zij staken Edwin van der Sar een mes in de rug toen hij op het allerlaatste moment overstag ging en zijn bezwaren tegen Peter Bosz als nieuwe trainer naast zich neerlegde. Mislintat weigerde echter de gesprekken met Steijn af te breken en kreeg daarbij de steun van Hendriks, Van Halst en Eringa. Het resultaat neemt bij Ajax steeds pijnlijkere vormen aan", besluit de journalist van De Telegraaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties