Eerste elftal

Eagles-doelman De Lange woedend over derde goal FC Twente

Eagles-doelman De Lange woedend over derde goal FC Twente

Jeffrey de Lange speelde in het verleden bij FC Twente. De doelman maakte in 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar de Tukkers. Na vijf seizoen in Enschede gespeeld te hebben besloot hij in 2022 te vertrekken naar Go Ahead Eagles. Afgelopen wedstrijd stond hij onder de lat en kreeg hij drie doelpunten om de oren, al had dit er één minder moeten zijn naar zijn mening.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Sem Steijn, op aangever van Brenet schoot de Hagenees snoeihard de bal in het goal. Al denkt De Lange dat hij deze bal had moeten hebben. "Daar moet ik eigenlijk iets hoger staan, zodat ik makkelijker kan reageren. Het is een goede goal, maar ik moet in ieder geval meer doen", oordeelt hij na afloop bij ESPN. "Die schiet hij normaal niet zo binnen, dus die moet ik gewoon hebben", zegt hij lachend tegen Steijn.

Bij de derde goal is de doelman van mening dat Daan Rots hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. De bal werd vanuit een corner ingebracht door Michel Vlap, waarna Brenet de bal binnen kopt. Echter had deze niet mogen tellen volgens De Lange. "Ik denk honderd procent dat dit hinderlijk buitenspel is. Rots blokt mij hier in ieder geval al in de ballijn, dus dan is het gewoon buitenspel."

Direct na de goal dacht hij dat het doelpunt afgekeurd zou worden. "Echt honderd procent, ik zag het direct in de wedstrijd. Ik vind het echt ongelofelijk, al ben ik misschien nu in mijn emotie iets te stellig, maar ik heb geen zicht op de bal. Daarnaast blokt hij mij, dus in mijn ogen is het dan buitenspel." Hij kon echter niet gaan klagen bij de arbitrage. "Ze liepen gauw naar voren, dus dan is het een beetje ver lopen voor de keeper om te vragen of het hinderlijk buitenspel was", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties