Eerste elftal

Eiting dolblij met keuze voor FC Twente: "Dit is een waanzinnige plek"

Eiting dolblij met keuze voor FC Twente: "Dit is een waanzinnige plek"

Carel Eiting liet afgelopen zaterdag voor het eerst écht zien waarom FC Twente afgelopen zomer hemel en aarde bewoog om hem naar De Grolsch Veste te halen. De 25-jarige middenvelder speelde een geweldige wedstrijd tegen AZ en was goed voor de assist bij de 1-1. Eiting kwam in de eerste seizoenshelft nog maar weinig in actie, maar heeft absoluut geen spijt van zijn keuze voor FC Twente.

Eiting is blij dat hij zaterdag voor de tweede keer dit seizoen in de basis mocht starten. "Ik was er zeker aan toe", zegt de Amsterdammer in gesprek met De Telegraaf. "Dan is het lekker dat het goed gaat, dat ik in mijn eigen ritme en spel kon komen. Een assist is altijd heel fijn, dat zijn van die kleine dingen die het lekker maken. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het team blijft winnen en in een flow zit. Dat ik daar aan bijdraag, is ook prettig ja."

Ondanks dat Eiting in de eerste seizoenshelft niet veel speelde, is hij niet geheel ontevreden over zijn eerste periode bij FC Twente. "Het is niet de eerste keer dat ik goed heb gespeeld. Alleen in de meeste gevallen was ik vaak invaller, als de ruimtes groot waren. Dan is het spel anders. Als je mag starten en de tegenstander staat nog compact, dan worden er andere dingen gevraagd van jongens die de oplossingen moeten vinden. Dat is nu redelijk goed gelukt."

In de zomer twijfelde de linkspoot al niet om voor FC Twente te kiezen. "Nee, zeker niet. Ik vind juist dat Twente heel goed bij me past. Een wedstrijd spelen zoals vandaag, dat is wat ik wil. Het publiek, de club, het is hier een waanzinnige plek om te zijn", besluit Eiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties