Eerste elftal

FC Twente doet onderzoek naar vermeende racistische bejegeningen tegen Brobbey

FC Twente doet onderzoek naar vermeende racistische bejegeningen tegen Brobbey

Zondag na de thuiswedstrijd tegen Ajax (3-1) doken er beelden op van Ajacied Steven Berghuis die na de wedstrijd een supporter buiten het stadion een klap verkocht. Al snel kwam Leon ten Voorde van TC Tubantia getipt door een voor hem bekende ooggetuige met het nieuws dat de supporter Brian Brobbey zou hebben uitgescholden voor 'kanker zwarte'.

FC Twente is naar aanleiding van deze melding door TC Tubantia een onderzoek gestart naar het incident, zo meldt RTV Oost. De club is bezig met het analyseren van videobeelden. Donderdag hoopt FC Twente de dader in vizier te hebben. Als dit is gebeurd, zal de woordvoerder van de club ingaan op mogelijke maatregelen.

Zondagavond betuigde Berghuis zijn spijt over het incident. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax", zei de oud-speler van FC Twente, die een boete kreeg van Ajax vanwege het incident (bekijk in onderstaande video).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties