Eerste elftal

FC Twente gaat viraal: Internationale kranten reageren vol ongeloof

FC Twente gaat viraal: Internationale kranten reageren vol ongeloof

Voetbal International kwam onlangs met een opmerkelijke statistiek: FC Twente verdiende in het seizoen 2022-2023 meer geld aan bier dan aan de verkoop van voetballers. De horecaomzet bedroeg 10,5 miljoen euro, wat neerkwam op een winst uit de horeca van zo'n zes miljoen euro. De verkoop van spelers leverde al met al zo'n 3,75 miljoen euro op. Ook in de rest van de wereld is deze statistiek inmiddels overal opgedoken. Het nieuws streek neer van Italië tot aan Hongarije en van Engeland tot aan Mexico.

Het Italiaanse Sky en Repubblica, het Hongaarse Rangadó, het Engelse Daily Mail, het Mexicaanse Medio Tiempo, het Spaanse MARCA en het Portugese Ojogo. Eén ding hadden ze allemaal gemeen deze week: ze berichtten over FC Twente. Het feit dat de club meer heeft verdiend aan bier dan aan voetballers is zó bijzonder, dat FC Twente wereldnieuws is geworden.

"Een van hun fans ging ooit viraal door op de één of andere manier 64 biertjes te dragen en hun stadion is gesponsord door Grolsch", schrijft Daily Mail. "Dus misschien is het niet zo'n verrassing dat FC Twente meer geld verdiende aan het verkopen van bier dan aan de verkoop van spelers."

De rest van de internationale kranten kijkt wel vol ongeloof. "Ongebruikelijk", noemt het Mexicaanse Medio Tiempo het. Het Hongaarse Rangadó, dat opmerkt dat sponsor Grolsch tevreden mag zijn, vindt het 'bijzonder'. Ook Sky Italia is verbaasd over het feit. "Broodjes en eten, maar vooral heel veel bier; dat kennelijk heel gemakkelijk wordt gedronken op de tribunes van De Grolsch Veste. Proost, moet gezegd worden. In alle opzichten, van de financiën van de club tot het proosten van zijn fans."

De grote Spaanse sportkrant MARCA heeft het over een 'ongelooflijk geval'. "Twente is herboren, en hoe... Na wat serieuze financiële problemen geniet de Enschedese club nu sportieve en economische gezondheid. De financiële update van het seizoen 2022-2023 onthult een merkwaardig feit." Het Italiaanse Repubblica 'kan zich voorstellen dat er door de directie gedronken wordt op dit drinkfestijn'. Hieronder een aantal X-berichten van grote media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties