Eerste elftal

FC Twente het liefst op vrijdagavond: "Is in de eerste divisie heel goed bevallen"

FC Twente het liefst op vrijdagavond: "Is in de eerste divisie heel goed bevallen"

FC Twente speelde dit weekend een wedstrijd in De Grolsch Veste op zondagavond om 20:00. Sommige supporters vonden het fijn, sommigen vonden het helemaal niets. Hoe dan ook, het officiële voorkeursmoment om een wedstrijd te spelen blijft toch de zaterdagavond voor FC Twente, al speelt het eigenlijk nog liever op vrijdagavond.

"FC Twente speelt eigenlijk het liefst op vrijdagavond. Dat is een overblijfsel uit de eerste divisie", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ze hebben weleens bij de KNVB gedropt of ze vrijdagavond niet als vaste speelavond kunnen krijgen, maar daar willen ze bij de bond uiteraard niet aan."

Toen FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie speelde, speelde het veel wedstrijden op vrijdagavond. "Dat is heel goed bevallen. Het is aan het begin van het weekend, je kunt het weekend vieren in het stadion met een biertje en een lekkere pot voetbal. Daarna is zaterdag natuurlijk de voorkeursdag. Het is al eerder ter sprake gekomen dat de KNVB en ESPN tot een schema zijn gekomen waarbij FC Twente bijna nooit op de favoriete avond speelt. Dat is heel merkwaardig en daar hebben ze ook een klacht over ingediend", aldus Ten Voorde.

"Dan kom je op de zondag uit. Zondagavond om 20:00 uur vinden heel veel supporters een vervelend tijdstip. Maar ik heb ook de andere kant meegekregen. Bij mijn amateurclub zijn best veel jongens die op zondagmiddag moeten voetballen en een seizoenkaart hebben. Zij betalen veel geld, maar missen veel wedstrijden omdat FC Twente vaak op zondag speelt. Nu konden ze hun eigen wedstrijden spelen, naar de kantine en daarna naar Twente. Vorige week lag ik op de bank en sloot ik het weekend af met Feyenoord - Volendam en dat vond ik heerlijk. Maar ik heb makkelijk praten."

"Het heeft ook een beetje te maken met gevoel. Over een Europese avond om 21:00 hoor je bijna niemand. Dat heeft puur met gevoel te maken. Bij Twente dachten ze dat er best veel lege plekken zouden zijn, maar dat viel heel erg mee. De drukte kwam later op gang, dat viel wel op", zegt de clubwatcher.

"Ik denk dat de tv-kijker in Hendrik-Ido-Ambacht, ik noem maar wat, een heerlijke wedstrijd heeft gezien om het weekend af te sluiten. Maar ik snap ook de supporters die van ver komen. Twente heeft best wel veel supporters in het land en ook voor kinderen is het vervelend. Maar het heeft ook een keerzijde. Voor beide valt wat te zeggen. Als je het mij persoonlijk vraagt, heel egoïstisch, lekker doen", besluit Ten Voorde.

Poll

Wat is jouw voorkeursdag voor een wedstrijd van FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties