Eerste elftal

FC Twente lijdt 'reputatieschade': Spelers ontvangen duidelijk signaal

FC Twente lijdt 'reputatieschade': Spelers ontvangen duidelijk signaal

Niet vaak zijn de schijnwerpers in de landelijke media gericht op FC Twente, dat dit seizoen geweldig presteert in de eredivisie. Uitgerekend in een wedstrijd waar alle ogen wel op FC Twente gericht zijn, de uitwedstrijd tegen Ajax waarin de Tukkers de favoriet waren, liet de ploeg van trainer Joseph Oosting het compleet afweten.

Clubwatcher Leon ten Voorde vindt dat zonde. "Bij FC Twente weten ze nu ook dat verliezen van dit Ajax niet alleen drie verliespunten betekent, maar ook iets van reputatieschade", schrijft hij op de website van TC Tubantia. De clubwatcher zag in de media veel voorbijkomen dat FC Twente toch niet zo goed blijkt als gedacht werd. "Die conclusie is natuurlijk veel te kort door de bocht, maar het geeft wel aan dat verliezen van Ajax (en zeker van dit Ajax) vele malen breder wordt uitgemeten dan pakweg een verliesbeurt bij RKC. Dan staat alleen de eigen achterban op de achterste benen en is er hooguit wat kritiek van de regionale media."

Ten Voorde ziet dat FC Twente-spelers écht worden gemeten in de wedstrijden tegen de grote clubs. "Dan moet er in de ogen van de buitenwacht een bevestiging komen van datgene wat ze in de rest van het seizoen al zo vaak hebben laten zien voor een kleiner publiek", aldus de clubwatcher, die vindt dat FC Twente dat ook als compliment kan beschouwen.

Ten Voorde baalt er daarom van dat FC Twente totaal niet liet zien wat het wel in huis heeft, zoals het dit seizoen al meerdere keren liet zien. Volgens hem regeert de middenmootmentalitiet en dat vindt hij niet passen bij een club die in de top drie wil eindigen. "FC Twente verzuimde zichzelf te lanceren richting de gouden boog van de Champions League. In plaats daarvan kwam de ploeg met een doffe knal terug op aarde."

Volgens Ten Voorde moet FC Twente het negatieve omzetten in een duidelijk signaal om in het laatste deel van de competitie nog even te knallen. "Ambities moet je niet alleen met de mond belijden. In deze wereld vol opportunisme komt de positieve golf nou eenmaal niet vanzelf, je moet het allemaal zelf afdwingen en verdienen. De kunst is nu om niet in de war te raken van een teleurstelling en de sores die daar achteraan kwam. Nog vier duels, nog minimaal twee keer winnen, en ook de rest van het land rolt de rode loper uit", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties