Eerste elftal

FC Twente zakt met nieuwe grasmat drie plekken in veldencompetitie

FC Twente zakt met nieuwe grasmat drie plekken in veldencompetitie

Na de eerste seizoenshelft stond FC Twente op een keurige vierde plek in de veldencompetitie. Alleen Feyenoord, AZ en Ajax hadden in hun stadions betere grasmatten liggen dan in De Grolsch Veste. Na de tweede thuiswedstrijd na de winterstop besloot FC Twente het veld te vervangen. Het was dermate beschadigd dat er nieuwe graszoden geplaatst moesten worden.

Volgens de aanvoerders van de eredivisie is FC Twente er niet op vooruit gegaan. De aanvoerders geven na elke uitwedstrijd een score van 1 tot en met 5 voor het veld waarop ze hebben gespeeld door aan VVCS. Na de eerste seizoenshelft kreeg het veld in De Grolsch Veste nog een score van 4,14, na de hele competitie is de score gedaald naar 3,76. Daarmee is FC Twente gezakt van de vierde naar de zevende plaats in de veldencompetitie. We hebben de afgelopen tijd een aantal keer losse stukken gras zien liggen op het veld. Eerder klaagde Davy Klaassen van Ajax over het veld.

Verder is het opvallend dat Feyenoord na acht jaar niet meer alleen eerste staat. Bizar genoeg hebben Feyenoord en Ajax precies dezelfde score van 4,59. De vier clubs met de laagste score zijn natuurlijk weer de kunstgrasclubs. Hekkensluiter is SC Cambuur met een score van 1,18. Gelukkig zijn kunstgrasvelden vanaf het seizoen 2025-2026 verboden.

Eindstand veldencompetitie 2022-2023 (VVCS):

FC Twente zakt met nieuwe grasmat drie plekken in veldencompetitie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties