Eerste elftal

Grachten van De Grolsch Veste 'dichtbouwen'? Directeur Scholten reageert

Grachten van De Grolsch Veste 'dichtbouwen'? Directeur Scholten reageert

FC Twente kijkt heel voorzichtig naar het uitbreiden van De Grolsch Veste. De club wil in de toekomst graag het stadion 'afbouwen' door ook op de Diekmantribune nog een tweede ring te zetten, waardoor de capaciteit van De Grolsch Veste wordt uitgebreid naar ongeveer 40.000 toeschouwers. Maar kan FC Twente niet beter de grachten 'dichtbouwen'?

Een deel van de supporters zou graag zien dat de grachten verdwijnen en worden vervangen voor meer zit-/staanplaatsen, waardoor de supporters ook dichter op het veld plaats kunnen nemen. Algemeen directeur Dominique Scholten krijgt dan ook de volgende stelling voorgelegd: 'De grachten van het stadion moeten weg.' "Nee", is zijn duidelijke antwoord bij 1Twente Voetbaltijd.

Waarom niet? "Waarom wel?", vraagt Scholten. Redenen als meer sfeer en dat de supporters dichter op het veld komen te zitten worden genoemd. Scholten reageert. "Ik vind de sfeer geweldig! Er (het 'dichtbouwen' van de grachten, red.) is naar gekeken, maar dat lijkt me niet zo handig." Het dichtbouwen van de grachten is complex, omdat er veel verbouwd moet worden en kiosken en sanitaire voorzieningen verplaatst zullen moeten worden.

"Als je gisteren (de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, red.) ziet, vraag ik me af wat er nog sfeerverhogend kan. Misschien dat mensen het veld opkomen, maar dat creëer je nog makkelijker door de grachten weg te halen. Maar ik vind de sfeer juist heel mooi en goed. Het stadion is ook iconisch, het is wat het is", besluit Scholten, die aangeeft dat hij eerder een tweede ring op de Diekmantribune ziet komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties