Eerste elftal

Groningen-directeur ontkent eerdere berichtgeving en staat niet open voor FC Twente

Groningen-directeur ontkent eerdere berichtgeving en staat niet open voor FC Twente

Medio 2021 vertrok algemeen directeur Paul van der Kraan bij FC Twente. Hij werd opgevolgd door Jan-Willem Brüggenwirth. Brüggenwirth bleek echter niet de ideale opvolger en moest de club naar een paar maanden alweer verlaten. Van der Kraan nam het stokje weer over. De 69-jarige Brabander zou maximaal tot afgelopen zomer blijven. Hij is echter nog altijd de algemeen directeur van FC Twente.

Van der Kraan zou graag met pensioen gaan, maar dan moet er wel een keer een geschikte opvolger komen. Marketeer Chris Woerts meldde onlangs dat Wouter Gudde, die momenteel de algemeen directeur van FC Groningen is, een kandidaat was voor de positie bij FC Twente. "Wouter Gudde is gevraagd, maar dat hebben ze niet gedaan", vertelde hij. In een reactie liet Woerts Twente Insite weten dat Gudde wel oren had naar de functie.

Volgens Gudde zelf zit het anders. "Het is heel leuk dat FC Twente aan mij dacht, maar ik ben simpelweg niet beschikbaar", vertelt Gudde tegenover Voetbal International. "Ik heb de opdracht gekregen om FC Groningen sportief en financieel naar de subtop te brengen. Dat is een grote uitdaging, maar wel een die ik wil vervolmaken. Los daarvan heb ik het in Groningen ook uitstekend naar mijn zin."

De zoektocht naar een algemeen directeur is dus nog steeds in volle gang. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde zijn er al enkele kandidaten geweest die het niet zijn geworden. "Ze hadden vijf kandidaten en daarvan zijn er een paar afgewezen, maar er zijn er ook wat afgehaakt omdat het te lang duurde. Ik heb me laten vertellen dat er goede kandidaten waren, maar niemand wordt het", zei hij onlangs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties