Eerste elftal

Hammarby-supporters willen uitwijken naar Hengelo, gemeente Enschede 'vreest niet'

Hammarby-supporters willen uitwijken naar Hengelo, gemeente Enschede 'vreest niet'

Locoburgemeester Niels van den Berg van de gemeente Enschede heeft na overleg met het Openbaar Ministerie besloten om een noodverordening in te stellen. Deze houdt in dat supporters van Hammarby IF of andere clubs niet welkom zijn in de binnenstad van Enschede. Dit in verband met 'ieders veiligheid', zo zegt Van den Berg. Er is in de binnenstad ook een dancefestival bezig, waardoor het met Hammarby-supporters erbij te onveilig zou worden.

Al snel kwam kritiek vanuit zowel Twente als Stockholm op dit besluit. De supporters van Hammarby IF kwamen op de sociale media echter met een alternatief voor zichzelf. Er gingen oproepen rond om met zijn allen naar Hengelo te komen en er werden plattegrondjes van de stad gedeeld. Zo willen ze toch nog de stad induiken tijdens hun reis.

De gemeente Enschede is er echter niet bang voor dat dit gaat gebeuren, zo laat de gemeente Enschede weten. "De vrees dat de supporters naar Hengelo of Oldenzaal zullen trekken, hebben we niet", vertelt een woordvoerder in gesprek met RTV Oost.

De woordvoerder zegt dat het besluit volledig is genomen op basis van veiligheidsredenen. "Dan kijken we niet naar gastvrijheid. Dat doen we wel door het inrichten van de fanzone samen met FC Twente. We proberen de Zweedse supporters zo goed mogelijk te ontvangen. Zo hebben we ook een infogids over de stad in het Zweeds gemaakt, maar dus met de beperking dat de supporters de stad niet in mogen. Willen ze dat toch, dan worden ze door agenten verzocht het centrum te verlaten", besluit de woordvoerder.

De noodverordening is inmiddels ingegaan en duurt tot vrijdagochtend 10:00 uur. Op donderdag zijn de 1.500 Zweedse supporters die een kaartje hebben bemachtigd welkom bij een fanzone bij het stadion. Donderdag om 20:00 uur gaat de wedstrijd in De Grolsch Veste beginnen. Een week later is de return in Stockholm. Er zullen 1.500 supporters van FC Twente aanwezig zijn bij de wedstrijd in Zweden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties