Eerste elftal

"Het gaat een heel mooi weekend worden voor FC Twente"

"Het gaat een heel mooi weekend worden voor FC Twente"

FC Twente speelt komend weekend in strijd om de Champions League tegen FC Volendam. Weet het te winnen en verliest AZ op bezoek bij Go Ahead Eagles is het zeker van de derde plek. Één dag eerder komen de vrouwen in actie tegen Telstar. Deze kunnen in de laatste speelronde de titelstrijd beslissen. Een overwinning op de ploeg uit IJmuiden levert hen het kampioenschap op.

Fardau Wagenaar begint over de twee belangrijke wedstrijden. "Het komende weekend kan een heel mooi weekend worden voor FC Twente. De vrouwen kunnen op zaterdag kampioen worden en zondag kan Twente de voorronde van de Champions League veiligstellen als AZ verliest. Dat kan alleen maar een feestweekend worden", begint ze bij de Ballen Verstand.

Leon ten Voorde was aanwezig bij de verloren kampioenswedstrijd van de vrouwen tegen Fortuna Sittard en bij de verloren wedstrijd van de mannen tegen AZ. "Ik heb wel twee beroerde wedstrijden gezien hoor. Ik ben naar het ene uiterste en andere uiterste van het land geweest. Sittard en Alkmaar, twee keer een nederlaag. Twee keer ben je klaar voor het grote feest en dan gaat het mis."

Al heeft hij goede gevoelens voor het komende weekeinde. "Dit wordt een mooi weekend. De vrouwen gaan wel kampioen worden en ik denk dat Twente zondag die derde plaats veilig gaat stellen." Al moet het wel even wat doelpunten scoren tegen de palingboeren. "Tegen Volendam moeten ze ook wel echt aan het doelsaldo werken, want stel dat AZ wint bij de Eagles dan hebben ze nu een minder doelsaldo. Daar moeten ze wel even overheen, zodat één punt in Zwolle genoeg is bij het afscheid van Bram van Polen. Er zit niets meer in zo’n ploeg als Volendam, want die zijn al gedegradeerd. Dat mag dus geen probleem zijn", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties