Eerste elftal

Jans wil bij FC Utrecht een nieuwe teamgeest naar Twents voorbeeld

Jans wil bij FC Utrecht een nieuwe teamgeest naar Twents voorbeeld

Ron Jans is begonnen aan zijn nieuwe baan als trainer van FC Utrecht. Hij treft daar een club zonder punten en slechts één goal. Werk aan de winkel dus. De verwachtingen zullen hoog zijn op basis van de afgelopen periode bij FC Twente. De Zwollenaar bracht de club uit Enschede terug naar de subtop. “Het kan alleen maar beter”, was zijn conclusie dan ook over de situatie ter plaatse. Hoe Jans het wil gaan aanpakken legt hij uit in De Telegraaf.

Waar Jans zijn hoop op heeft gevestigd is zijn ervaring. “De situatie hier is te vergelijken met FC Groningen en FC Twente, toen ik daar begon. Namelijk dat het niet goed gaat. Dan is het altijd een positieve ervaring geweest dat je met elkaar de boel weer aan de gang krijgt.” Over de periode bij FC Twente: “Ik heb drie geweldige jaren gehad bij FC Twente, maar dat was ook een echte teamprestatie. Met heel veel dank aan anderen. Jan Streuer heb ik al zo vaak genoemd. Maar ik moet ook de spelers noemen. Bij FC Twente waren we echt een team.”

Wat wil Jans gaan doen bij FC Utrecht? “Ik houd van voetbal naar voren, ‘diepte voor breedte’ heet dat. Maar ook met de juiste spelers de tegenstander opjagen.” Dat dit tijd kost beseft hij wel. “Je moet positief blijven en ergens met het team naar toe werken.” Jans geeft wel een belangrijk aspect aan bij het bouwen aan deze nieuwe teamgeest: “In dit proces moeten mensen zich vrij voelen en niet angstig zijn een fout te maken of om te verliezen. Je ziet dat dit nu wel om dit elftal heen hangt.”

Van Dinteren

Jans zal in Utrecht met de daar al aanwezige staf gaan werken. Zijn assistent-trainer bij FC Twente, Ivar van Dinteren, blijft de coach van Jong FC Utrecht en zal hem niet weer gaan assisteren. Jans daarover op de site van FC Utrecht: “Ik heb zijn besluit om hoofdtrainer te worden altijd gesteund. Hij zit nu op zijn plek. Maar de lijntjes tussen ons zijn natuurlijk kort.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties