Eerste elftal

Ka-ching! FC Twente casht 10 miljoen euro bij bekerwinst Feyenoord

Ka-ching! FC Twente casht 10 miljoen euro bij bekerwinst Feyenoord

FC Twente is nog altijd volop in de strijd om de derde plek in de eredivisie. Afgelopen zondag maakte het een misstap in de Johan Cruijff ArenA door totaal onnodig met 2-1 te verliezen van Ajax. Echter is het gat tussen FC Twente en AZ met nog vier wedstrijden te gaan nog altijd een comfortabele vijf punten. Ook het programma is op papier gunstig met thuiswedstrijden tegen Almere City FC en FC Volendam. Daarnaast spelen de Tukkers nog uit tegen AZ en sluiten ze het seizoen af op bezoek bij PEC Zwolle.

Komende zondag kan FC Twente deelname aan de Europa League al veiligstellen. Dan wordt de bekerfinale gespeeld tussen Feyenoord en NEC. Wint Feyenoord, dan levert ook de vierde plek directe deelname op aan de competitiefase van de Europa League. Op papier kan Ajax FC Twente nog passeren, maar in de praktijk zal dit niet gaan gebeuren. Het gat is 12 punten en FC Twente heeft een veel beter doelsaldo.

Als Feyenoord zondag de KNVB-beker wint, dan rammelt de kassa bij FC Twente. De Tukkers mogen dan aanspraak maken op een bedrag van minimaal 10 miljoen euro. Dit is het startgeld dat FC Twente ontvangt voor het instromen in de Europa League. De winnaar van een wedstrijd in de competitiefase ontvangt een winstbonus van 450.000 euro. Bij een gelijkspel ontvangen beide clubs 150.000 euro. Echter hoopt FC Twente derde te worden en dan lonken er nog vele miljoenen meer.

Als FC Twente derde wordt in de eredivisie, plaatst het zich voor de derde voorronde van de Champions League. Als de Tukkers deze en de daaropvolgende play-off-ronde weten te overleven, dan is het groot feest. FC Twente stroomt dan door naar de competitiefase van de Champions League en incasseert daarvoor een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen euro ontvangen aan startgeld. Mocht FC Twente de voorrondes niet overleven, dan stroomt de club automatisch door naar de competitiefase van de Europa League en wacht alsnog een schitterende 10 tot 11 miljoen euro aan startgeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties