Eerste elftal

Kuipers: "Kan geen nee zeggen tegen een club als FC Twente"

Kuipers: "Kan geen nee zeggen tegen een club als FC Twente"

Bas Kuipers tekende op dinsdag een contract bij FC Twente tot medio 2028. De 29-jarige linksachter komt over van Go Ahead Eagles. Hij speelde al eerder in de Grolsch Veste, als tegenstander, en genoot toen al van de supporters en de sfeer. Kuipers kijkt uit om te mogen voetballen voor de club uit Enschede.

Kuipers was altijd al onder de indruk van FC Twente. "Ik vond het altijd mooi om hier te spelen. Ik was wel de tegenstander, maar ik genoot van het stadion, de sfeer en de supporters. Het leeft hier natuurlijk heel erg en ik weet dat het een hele mooie club is", vertelt hij in het interview op het YouTubekanaal van FC Twente.

"Iedereen die je over FC Twente spreekt is enthousiast. Ik heb nooit persoonlijk met één van de jongens uit de huidige selectie gespeeld, maar ik ken wel wat jongens vanuit de wedstrijden waarin je tegen ze speelt. Robin Pröpper heb ik zelfs een keer in de podcast gehad. Het is wel leuk om elkaar te zien op het veld, zo bouw je wel een beetje een band op.

De gesprekken met de club heeft de linksachter erg positief ervaren. "Ze waren heel duidelijk. Ze hadden een duidelijke visie in wat ze wilden qua team en jongens die daarin zaten. Dat gaf heel veel vertrouwen. Ik heb altijd gezegd als er bepaalde club langskomt, dan kan je bijna geen nee zeggen. Dat is bij Twente het geval. Ze spelen hoog in de eredivisie en dat wilde ik graag."

Bij Go Ahead Eagles was Kuipers aanvoerder. "Daar ben je dat, omdat je een bepaalde rol hebt in de groep. Dat wil je hier ook toevoegen aan het team. Misschien wel op een andere manier, maar dat wil je wel toevoegen. Dan heb ik het over het leiderschap, het volle bak gaan en strijd leveren", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties