Eerste elftal

Maand januari levert gemixte gevoelens op voor FC Twente

Maand januari levert gemixte gevoelens op voor FC Twente

FC Twente ging de winterstop in met de derde plaats op zak. De achterstand op Feyenoord bedroeg vier punten, de voorsprong op AZ was één punt en op Ajax negen. In de maand januari speelde FC Twente drie eredivisiewedstrijden, die wisselvallig zijn verlopen. AZ werd geklopt, tegen Feyenoord werd gelijkgespeeld en van NEC Nijmegen werd verloren. De nieuwe stand zal gemixte gevoelens opleveren in Enschede.

FC Twente staat nog altijd derde, waarbij de achterstand op Feyenoord met één punt is gestegen naar vijf punten. De voorsprong op AZ is nu drie punten in plaats van één punt. Tot dusver dus prima zaken voor de Tukkers. De gemixte gevoelens komen door Ajax, dat al haar drie wedstrijden wist te winnen. De voorsprong op de Amsterdammers is nog maar vier punten. Deze gemixte gevoelens zullen nauwelijks versterkt worden door de bekeruitschakeling: ruim driekwart van de supporters had al verwacht dat FC Twente deze maand uit de beker zou gaan, waarbij twee derde een nederlaag tegen PSV verwachtte.

De supporters hadden wel wat meer verwacht van de prestaties in de eredivisie. Vijftien procent van de ruim 1.000 respondenten op onze poll had het bij het rechte eind en voorspelde dat FC Twente vier punten zou behalen in januari, maar ruim 71 procent had meer punten verwacht. De meest populaire voorspelling was zes punten met bijna 32 procent van de stemmen.

FC Twente staat er echter nog altijd goed voor met een veelbelovende maand voor de boeg. FC Twente speelt drie van de vier wedstrijden in februari thuis, terwijl AZ en Ajax een aantal pittige wedstrijden - waarvan één tegen elkaar - wacht. Binnenkort volgt een overzicht van de programma's van FC Twente en haar concurrenten in februari.

Ben jij achteraf tevreden over de maand januari?
maand januari fc twente seizoen 2023 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties