Eerste elftal

Moet FC Twente op zoek naar een spits? "Denk dat Ugalde vertrekt"

Moet FC Twente op zoek naar een spits? "Denk dat Ugalde vertrekt"

Het belooft een spannende transferperiode te worden komende zomer bij FC Twente. Er lopen een flink aantal contracten af, waaronder die van de twee spitsen Ricky van Wolfswinkel en Manfred Ugalde. Laatstgenoemde is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Twente, maar moet zijn meerdere erkennen in de 33-jarige routinier. In het contract van Van Wolfswinkel staat een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.

René Wagelaar denkt dat FC Twente er goed aan doet om gebruikt te maken van deze optie. "Ik denk dat Ricky nog wel van waarde kan zijn door een jaar te verlengen", vertelt hij aan tafel bij Voetbaltijd. De voormalig zaakwaarnemer vindt Van Wolfswinkel nog goed genoeg ondanks het feit dat de aanvaller bijna 34 wordt.

"Ook slim hoe hij dat met Rensch deed afgelopen zaterdag. Dat is puur slimmigheid, want er was weinig aan de hand. Je kunt dat duel niet meer winnen om een goal te maken, dan laat je je slim vallen en krijgt die jongen rood. Hij is slim en geslepen én nog redelijk snel op de eerste meters voor zijn leeftijd."

Over Ugalde denkt Wagelaar anders. "Ik zou wel kijken naar een nieuwe spits als ik Twente was. Als ik kijk wat Heracles nu op heeft gehaald uit Italië." Hiermee doelt hij op Antonio Satriano die recentelijk over werd genomen van AS Roma. "Die jongen ken ik en is 19 jaar. Niet dat hij klaar is om bij FC Twente de kar te trekken, maar dat soort jongens erachter lijkt me wel goed. Ik denk dat Ugalde vertrekt en Van Wolfswinkel zou ik nog een jaartje vastleggen."

Poll

Welke spits(en) moet FC Twente komende zomer behouden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties