Niveau Ajax verbijsterde Steijn: "Jezus, wat doen jullie?"

Een van de hoogtepunten van de eerste seizoenshelft was de vernedering van Ajax in De Grolsch Veste. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde FC Twente de Amsterdammers helemaal weg. Dit gaf Sem Steijn dubbele gevoelens. Aan de ene kant was hij heel blij dat hij scoorde en won, aan de andere kant was het pijnlijk om te zien wat zijn vader Maurice als trainer van Ajax meemaakte.

"Ik was superblij, want ik ben altijd heel gretig om te scoren en ik wilde winnen", zegt Steijn in gesprek met ESPN. "Maar in die wedstrijd was Ajax zo matig dat ik af en toe wel zat te kijken, van: Jezus, wat doen jullie? Dat is dan niet leuk om te zien. Als je dan naar rechts kijkt en je kijkt naar je vader, en je ziet hem zijn best doen en ziet dat het dan zo gaat, dat is dan niet leuk om te zien. Als je gewisseld wordt, word je daar ook niet zo vrolijk van. Je bent blij met de overwinning, maar het is wel een beetje een dubbel gevoel."

In de wedstrijd tegen Ajax maakte Steijn de 2-0 in de elfde minuut, vier minuten nadat Daan Rots er 1-0 van had gemaakt. In de 35e minuut maakte Brian Brobbey uit het niets de aansluitingstreffer, waarna FC Twente het in de tweede helft wat moeilijker had. In de 79e minuut zorgde Naci Ünüvar echter voor de bevrijdende 3-1, waarmee hij de uitslag van de wedstrijd bepaalde.

Ruim een maand na deze wedstrijd werd Maurice Steijn ontslagen als trainer van Ajax. John van 't Schip nam het roer over. Dat heeft een positief effect gehad op de prestaties van de Amsterdammers. Ajax pakte twintig punten in acht wedstrijden en heeft FC Twente daarmee op negen punten genaderd. De Godenzonen gaan in de eerste wedstrijd na de winterstop op bezoek bij Go Ahead Eagles. In Deventer wordt op zondag 14 januari om 14:30 uur afgetrapt.

Tip: Volg ons ook op Threads! Klik hier.