Eerste elftal

Onbegrip over verplaatsing FC Twente door vrouwenvoetbal: "Los het lekker op met Ajax"

Onbegrip over verplaatsing FC Twente door vrouwenvoetbal: "Los het lekker op met Ajax"

In verband met Koningsdag op zaterdag 27 april worden de wedstrijden van speelronde 31 van de eredivisie gespeeld op woensdag, donderdag en zondag. FC Twente is de eerste club die aan gaat treden tijdens de speelronde. In eerste instantie zou het duel tegen Almere City FC om 20:00 uur gespeeld worden, maar omdat Ajax Vrouwen dan misschien een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA gaat spelen in de Women's Champions League, is de wedstrijd verplaatst naar 18:45 uur.

Ajax Vrouwen speelt op zondag 28 april mogelijk een wedstrijd in de halve finale van de Women's Champions League. Dan zal het in de kwartfinale nog wel moeten zien af te rekenen met Chelsea FC. Door het mogelijke duel van Ajax Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA, werd het thuisduel van Ajax tegen Excelsior verplaatst naar woensdag om 21:00 uur. ESPN wil natuurlijk het liefst niet dat twee wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld, waardoor FC Twente - Almere City FC is vervroegd naar 18:45 uur.

De supporters van beide clubs zijn het niet eens met deze beslissing en ook clubwatcher Leon ten Voorde toont zijn ongenoegen. "Los het lekker op met Ajax", zegt hij bij de podcast De Warming-up van TC Tubantia. "Je kunt zeggen: wat zit je te zeuren over een uur en een kwartier? Dat snap ik dan ook nog wel, dat sommige mensen dat zeggen, maar een uur en een kwartier is voor best veel supporters veel op een doordeweekse avond. 18:45 uur is dan gewoon heel vroeg, ook voor de Almere-supporters."

"Het is gewoon heel erg ongelukkig", zegt Ten Voorde, die niet snapt dat FC Twente moet wijken voor een wedstrijd in het vrouwenvoetbal. "We hebben het er in Nederland altijd over: je moet het niet naast mekaar zetten, het zijn twee verschillende takken. Dan moet het mannenvoetbal daar ook geen last van hebben", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties