Eerste elftal

Onduidelijkheid over toekomst Streuer: 'Gevaar ligt op de loer'

Onduidelijkheid over toekomst Streuer: 'Gevaar ligt op de loer'

Er is nog onduidelijkheid over de toekomst van technisch directeur Jan Streuer bij FC Twente. Streuer gaf onlangs aan dat hij snel met de club om tafel wilde, al gaf hij geen enkele garanties dat hij zou aanblijven. Zo wil de technisch directeur meer duidelijkheid over het spelersbudget voor aankomende zomer en welke posities binnen de club dan wel niet zullen veranderen.

Clubwatcher Leon ten Voorde vertelt bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia dat hij hoopt dat Streuer blijft. "Ik zou wel met Streuer verlengen. Die man doet goed werk, al is er op iedereen wel iets aan te merken. Hij heeft het goed gedaan en staat er goed op. Er wordt al jaren gezegd dat iemand mee moet lopen en dan valt de naam van Arnold Bruggink. Dat zou een constructie kunnen zijn, maar als je zoveel cruciale plekken moet invullen, dan zou ik op dit moment wel met Streuer doorgaan. Anders heb je allemaal nieuwe mensen en dat vind ik heel gevaarlijk", zegt Ten Voorde

"Iedereen gaat ervan uit dat Jan Streuer blijft, maar hij zegt: 'Mwoa, ik wil wel wat dingen horen van wat er kan.' De club heeft uitgesproken dat het elk jaar in het spelersbudget wil groeien, maar is het ook daadwerkelijk zo dat dat kan volgend jaar? Hij wil een handreiking hebben voordat hij 'ja' zegt", aldus de clubwatcher.

"Ik vind het een geweldige man, maar je moet ook kritisch zijn. Hij heeft ook Vlap voor twee miljoen gehaald. Ik vind dat heel veel geld voor een speler die in zijn eerste jaar niet gerendeerd heeft. Maar je moet als club wel stabiliteit hebben. Streuer zegt het natuurlijk ook terecht, want er gaan in de zomer heel veel spelers weg", vertelt Ten Voorde.

"Feyenoord gaat nog komen met de blessures van Trauner en Timber, al denk ik niet dat FC Twente in de winterstop gaat verkopen, maar er komt nog wel wat op gang in Nederland. En je bent nu al bezig met de selectie voor volgend jaar en dan is het wel handig dat je wat duidelijkheid hebt en niet in mei met een nieuwe TD die met stoom en kokend water de helft van de selectie moet vervangen", besluit de clubwatcher

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties