Eerste elftal

Oosting 'kan leven' met besluit KNVB

Oosting 'kan leven' met besluit KNVB

De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed naar aanleiding van de rode kaart van Mees Hilgers tegen PSV een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing voor de verdediger, waarvan één voorwaardelijk. Natuurlijk werd het schikkingsvoorstel geaccepteerd, want de schorsing had een stuk hoger uit kunnen vallen, zo vond bijvoorbeeld ook clubwatcher Tijmen van Wissing.

Trainer Joseph Oosting is niet ontevreden over het besluit van de KNVB. "Iedereen heeft de overtreding gezien, dat was een forse", zegt de oefenmeester in gesprek met RTV Oost. "Misschien had hij wel wat meer kunnen krijgen, maar ik ben wel tevreden met de twee wedstrijden. Daar kan ik wel mee leven."

Gezien de hardheid van de overtreding (zie video hieronder), had het zomaar al winterstop kunnen zijn voor Hilgers. Echter mist hij alleen Go Ahead Eagles-uit en Excelsior-thuis, waarna hij uit tegen Sparta Rotterdam en uit tegen PSV in de KNVB Beker weer mee kan spelen. Zondag om 14:30 uur tegen 'Kowet' is Alec van Hoorenbeeck zijn vervanger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties