Eerste elftal

Oosting trots: "Als je het publiek bij FC Twente ziet, dat is waar je het voor doet"

Oosting trots: "Als je het publiek bij FC Twente ziet, dat is waar je het voor doet"

Joseph Oosting is per 1 juli de nieuwe trainer van FC Twente. De 51-jarige Emmenaar tekende afgelopen week een contract voor twee seizoenen in Enschede met de optie voor nog een seizoen. De trainer is blij met zijn overstap. Zijn spelers bij RKC Waalwijk balen natuurlijk dat hij vertrekt, maar trakteerden hem wel op applaus en gunnen het hem ook heel erg.

Hoe voelt het voor Oosting om de overstap te maken? "Het is een gevoel van erkenning en ook wel trots", vertelt de oefenmeester in gesprek met NOS. "Ik kom ook uit het noordoosten, uit Emmen. Twente is gewoon een begrip, dat zit in de samenleving. Ik vond het altijd al een mooie club. Als ik daarvoor mag werken, geeft dat wel een heel fijn gevoel. Ook daar zal ik verantwoordelijkheid pakken. We gaan er met de staf weer wat moois van proberen te maken."

Oosting is zichtbaar trots. "Kijk, als je het publiek daar ziet", zegt Oosting met een enorme glimlach. "Wij hebben er met RKC een paar keer gespeeld, de entourage is geweldig. 30.000 man, het is structureel uitverkocht. Dat is wel heel mooi. Je bent sportman, dit is waar je het voor doet. Het is een mooie club, ik kijk daar enorm naar uit", besluit Oosting.

Het zou kunnen dat Oosting een aantal mensen van RKC meeneemt naar FC Twente. Hij wil assistent-trainer Peter Uneken sowieso graag meenemen. Uneken ziet de overstap zelf ook wel zitten. Daarnaast onthulde technisch directeur Jan Streuer zondagochtend dat FC Twente interesse heeft in RKC-speler Mats Seuntjens. Lees meer in onderstaande artikelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties