Transfers

Streuer onthult interesse in Mats Seuntjens: 'Multifunctionele speler is prettig'

Streuer onthult interesse in Mats Seuntjens: 'Multifunctionele speler is prettig'

Joseph Oosting is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van FC Twente. De 51-jarige oefenmeester tekende een contract voor twee jaar in Enschede met de optie voor nog een seizoen. Rondom de overstap van Oosting wordt er gesproken over het eventueel meenemen van RKC Waalwijk-speler Mats Seuntjens.

Ook bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN, waar technisch directeur Jan Streuer te gast was, valt de naam van Seuntjens. Broer Ralf Seuntjens zegt dat Mats het niveau aankan. Maar denkt Streuer dat ook? Staat hij op de lijst? "Nu jij dat zegt, moet hij wel komen", grapt de technisch directeur eerst nog als reactie op Ralf Seuntjens.

Dan gaat Streuer er serieus op in. "Trainers willen graag werken met spelers die ze goed kennen. Dat begrijp ik ook wel. Dat is hetzelfde als dat ze een assistent-trainer willen meenemen, dat is prettig voor een trainer die komt. Joseph wil zijn assistent Peter Uneken nu ook meenemen. We hebben daar nog niet over gesproken, maar dat wil hij graag", aldus Streuer. Lees meer over een eventuele overstap van Uneken in onderstaande artikelen.

Staat Mats Seuntjens nou op het lijstje van FC Twente? "Ja, tuurlijk staat hij op de lijst. Je moet alle goede spelers op de lijst hebben en het is een goede speler", onthult de technisch directeur. Seuntjens is de laatste jaren ingezet op veel posities. Oosting gebruikt hem bij RKC nu veelal als spits. In elf wedstrijden als spits voor RKC maakte hij drie goals en gaf hij zes assists.

Broer Ralf denkt ook dat dit zijn beste positie is. "Ik vind Mats echt goed in de spits. Alleen in de spits ook, in een formatie met drie aanvallers. Ik denk dat hij daar heel goed kan spelen, bij AZ heeft hij daar ook een hele goede tijd gehad. Maar hij heeft het voordeel dat hij overal kan spelen. Als je hem op 8 zet, kan hij ook heel goed spelen en valt hij niet uit de toon", aldus Ralf Seuntjens.

Voor welke positie staat hij bij FC Twente dan op de lijst? Streuer: "We hebben wel wat posities nodig voor het nieuwe seizoen. Dan is het prettig als je een speler hebt die op meerdere posities kan spelen", besluit de technisch directeur.

Mats Seuntjens begon dit seizoen als speler van Fortuna Sittard. Daar speelde hij voornamelijk op 10 en als linksbuiten. Het liep echter niet lekker en zijn contract werd verscheurd. In de winterse transferperiode tekende de dertigjarige speler een contract bij RKC, waar het nu uitstekend gaat. Na dit seizoen is hij transfervrij, waardoor hij voor FC Twente een zeer interessante optie kan zijn.

Poll

Zie jij Mats Seuntjens graag naar FC Twente komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties