Eerste elftal

Oosting wil leren van Almere-uit: "Onze grootste vijand is onszelf"

Oosting wil leren van Almere-uit: "Onze grootste vijand is onszelf"

Afgelopen zondag won FC Twente op bezoek bij Almere City FC. De Tukkers waren veel sterker dan de promovendus en leken dankzij goals van Robin Pröpper en Michel Vlap op weg naar een eenvoudige overwinning. Toch kreeg de ploeg van trainer Joseph Oosting het nog even lastig en maakte Danny Post zelfs de aansluitingstreffer. Het opportunisme van Almere City leidde echter niet tot doelpunten van de kant van de Flevolanders. Ricky van Wolfswinkel wist in de blessuretijd nog wel tweemaal te scoren, waardoor FC Twente met 1-4 won.

Een ruime overwinning, maar naderhand was Oosting toch niet helemaal tevreden. De oefenmeester wil lering trekken uit het duel richting de wedstrijd tegen Riga FC van donderdag. "Ik heb bij de nabespreking van de wedstrijd tegen Almere aangehaald dat er een mindere fase was van ons", vertelt Oosting in gesprek met Leon ten Voorde van TC Tubantia.

"Zij gingen wat opportunistischer spelen. Daar maakten zij ook een goal uit, een zondagsschot. Toen waren we toch een beetje, de weg kwijt wil ik niet zeggen, maar: 'Hé, welke kant gaat dit op?' Ik heb aangegeven dat ik verwacht dat Riga ook wat opportunistischer gaat spelen, want zij moeten uiteindelijk. Dat gaat ook gebeuren, zij willen direct de wedstrijd bepalen, zo vroeg mogelijk een goal maken. Maar goed, dat weet denk ik iedereen. We moeten ons daar wel op voorbereiden. Ik ga dat ook meenemen in de meeting van vanavond (woensdag, red.)", aldus Oosting.

Is FC Twente's grootste tegenstander niet FC Twente zelf? "Misschien wel. Als we dat aan de voorkant al weten, kunnen we dat mooi meenemen. Onze grootste vijand is misschien wel onszelf. Dat heeft te maken met dat we tempo in de wedstrijd houden aan de bal, dat we zakelijk spelen: op het moment dat we een kans krijgen, dat we hem afmaken. Ook in het verdedigen, elkaar helpen. Dat zal een keer laag zijn. We willen graag hoog, maar uiteindelijk zal het soms ook een keer laag zijn. Wat doen we dan? Dan gaan we niet dansen, maar dan gaan we vooruit verdedigen. Dat zijn wel dingen waarin we alert moeten zijn en daarin moeten we elkaar wel helpen", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties