Eerste elftal

Opvallend: Vertrokken Te Wierik direct betrokken bij ALLE behaalde punten FC Groningen

Opvallend: Vertrokken Te Wierik direct betrokken bij ALLE behaalde punten FC Groningen

Op Deadline Day liet verdediger Mike te Wierik zijn contract verscheuren bij FC Groningen, de hekkensluiter van de eredivisie. Te Wierik kwam niet meer in de plannen voor van trainer Dennis van der Ree. Nog geen 24 uur later had de man uit Hengevelde al een nieuwe club. Hij tekende een contract bij FC Emmen.

Als je kijkt naar de statistieken, is het voor FC Groningen niet zo fijn dat Te Wierik vertrokken is. Alle twaalf punten die de 'Trots van het Noorden' dit seizoen pakten, werden namelijk behaalde met Te Wierik in de basis.

Vijf keer stond hij niet in de basis en vijf keer werd er verloren. Uit de dertien duels met Te Wierik in de basis pakte FC Groningen twaalf punten. Dit magere puntenaantal betekent wel een laatste plaats voor de Groningers, die FC Twente dit weekend op bezoek krijgen. De wedstrijd wordt zondag om 16:45 uur gespeeld in de Euroborg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties