Eerste elftal

Overzicht: De mogelijke alternatieven voor spits Weghorst

Overzicht: De mogelijke alternatieven voor spits Weghorst

FC Twente heeft Wout Weghorst, die naar verluidt een prijskaartje van vijf miljoen euro om zijn nek heeft hangen, bovenaan het lijstje staan voor de spitspositie. Technisch directeur Arnold Bruggink liet echter weten dat FC Twente zich niet blind staart op Weghorst, maar ook naar alternatieven kijkt. Eén van deze alternatieven is Sam Lammers, maar welke spitsen zouden nog meer interessant kunnen zijn voor FC Twente? We maakten een overzicht.

Sam Lammers (Rangers FC)
We beginnen met de bekende naam van Sam Lammers. Hij staat ongetwijfeld op de lijst van FC Twente. Lammers heeft de laatste jaren gefaald in het buitenland, maar deed het het afgelopen half jaar uitstekend bij FC Utrecht. De 27-jarige spits maakte tien doelpunten en gaf drie assists in achttien wedstrijden. Het is de vraag of Lammers betaalbaar is: zijn marktwaarde is maar liefst vijf miljoen euro en naar verluidt zitten AZ en FC Utrecht achter de Brabander aan.

Troy Parrott (Tottenham Hotspur)
De naam van Troy Parrott wordt ook veelvuldig genoemd onder supporters van FC Twente. De 22-jarige Ier werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Excelsior. Met tien goals en vier assists in 25 duels maakte hij een uitstekende indruk en verscheen hij op de radar van PSV, Feyenoord en Ajax. Ook bij Parrott is het de vraag of FC Twente hem kan betalen. Zijn marktwaarde wordt geschat op 4,5 miljoen euro. Ook Parrott staat op de lijst bij AZ en FC Utrecht.

Myron Boadu (AS Monaco)
Boadu is er ook eentje uit de categorie 'twijfels over haalbaarheid'. Toch is hij voor FC Twente een interessante speler om naar te kijken. De 23-jarige spits liet eerder weten dat hij FC Twente een geweldige club vond en het liefst de definitieve overstap naar Enschede wil maken. Het financiële plaatje is echter ingewikkeld.

Boadu heeft nog een contract tot medio 2026 bij AS Monaco en heeft een marktwaarde van vijf miljoen euro. AS Monaco, dat hem in 2021 voor maar liefst zeventien miljoen euro kocht, zal hem niet voor een appel en een ei van de hand doen. Daarnaast moet de aanvaller zelf een flink stuk salaris inleveren. Boadu was afgelopen seizoen goed voor drie goals in elf eredivisiewedstrijden bij FC Twente.

Syndey van Hooijdonk (Bologna FC)
Van Hooijdonk werd afgelopen winter ook al genoemd na het vertrek van Manfred Ugalde. Uiteindelijk werd de 24-jarige spits verhuurd aan Norwich City FC, waar het geen succes is gebleken. Van Hooijdonk stond geen enkele keer in de basis en maakte geen enkele goal. In het seizoen 2022-2023 liet hij echter zien dat hij heel wat goals kan maken in de eredivisie: hij scoorde 16 keer in 33 eredivisiewedstrijden bij sc Heerenveen. Van Hooijdonk staat nog tot medio 2025 onder contract bij Bologna FC, dat vijfde werd in Italië en volgend seizoen Champions League-voetbal gaat spelen.

Noah Ohio (Standard Luik)
Ook Ohio werd genoemd na het vertrek van Ugalde. Hij werd uiteindelijk verhuurd aan Hull City FC. In het Championship stond Ohio één keer in de basis en mocht hij zevenmaal invallen. De 21-jarige spits maakte drie doelpunten. Bij Jong Oranje maakte hij maar liefst vijf doelpunten in acht wedstrijden. Ohio staat nog tot medio 2026 onder contract bij Standard Luik en heeft een marktwaarde van twee miljoen euro.

Opinie: Wie zie jij, van deze spitsen, het liefst komen als Weghorst niet komt, of heb jij nog een andere optie in gedachten? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Wie is het beste alternatief voor Weghorst?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties