Eerste elftal

Polak tipt FC Twente voor treffen met Almere City: "Dan gaan ze omvallen"

Polak tipt FC Twente voor treffen met Almere City: "Dan gaan ze omvallen"

Komend weekend is er geen competitievoetbal vanwege de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Het is niet alleen een belangrijke wedstrijd voor de finalisten, maar ook voor FC Twente. Wint Feyenoord, dan geeft ook de vierde plek dit seizoen recht op directe plaatsing voor de nieuwe competitiefase van de Europa League. Aangezien FC Twente niet meer verder kan zakken dan de vierde plek, levert een bekerwinst van Feyenoord de Tukkers directe plaatsing op voor de Europa League en een startbedrag van maar liefst 10 miljoen euro. Dit kan een week later worden gevierd in de Grolsch Veste als FC Twente het opneemt tegen Almere City FC.

De debutant in de eredivisie heeft zich zo goed als veilig gespeeld. Almere City kan niet meer rechtstreeks degraderen en heeft met nog vier wedstrijden te spelen een voorsprong van negen punten op de nummer 16 RKC Waalwijk. Winst bij FC Twente zou betekenen dat Almere City zo goed als zeker de degradatie play-offs ontloopt, ook wetende dat RKC nog op bezoek moet bij de aanstaande kampioen PSV. FC Twente is dus gewaarschuwd.

Sjaak Polak, bekerwinnaar met FC Twente in 2001, vindt Almere City een lastige tegenstander. "Het is een ploeg dat op een hele speciale manier speelt. Iedereen zeikt op Alex Pastoor, maar ik vind het een geniale man", aldus de voormalig linksback aan tafel bij VoetbalTijd. "Hij heeft een bepaalde visie, kijkt puur naar zijn selectie en haalt er het maximale uit. We kunnen lachen wat we willen en we kunnen het niet goed vinden, maar hij heeft maar één opdracht meegekregen van de club en dat is handhaven. Dan kunnen wij vinden dat het niet om aan te gluren is, maar hij zit straks met een kokosnoot op Bonaire en denkt: De mazzel allemaal."

Toch ziet hij Almere City niet stunten in Enschede. "Ik denk dat FC Twente daar wel een goede tegenstander aan heeft. Die willen voetballen en houden het wel kort op elkaar. Als FC Twente hun normale niveau haalt, ze houden het veld breed en met hun individuele klasse. Dan moeten ze thuis winnen. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Maar als je hoog tempo speelt, en zeker thuis in een vol stadion, dan gaan ze omvallen. Het gaat wel zwaar worden, maar FC Twente gaat wel winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties