Eerste elftal

Politie geeft relschoppers laatste kans: "Hopelijk zien we je snel!"

Politie geeft relschoppers laatste kans: "Hopelijk zien we je snel!"

De politie heeft afgelopen maandag acht relschoppers van het bed gelicht naar aanleiding van de rellen na afloop van de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. Na de wedstrijd werd het deel van de hoofdtribune, waar op dat moment zo'n 200 Hammarby-fans zaten, bestormd en daarbij vielen rake klappen. Eén Zweedse fan belandde zelfs in het ziekenhuis. FC Twente heeft ondertussen al 28 stadionverboden uitgedeeld en jaarkaarten geblokkeerd, maar daar zal het niet bij blijven.

De politie heeft een aantal relschoppers nog niet weten te identificeren, en geeft zes van hen een laatste kans zich te melden. De politie is in het bezit van beelden met de gezichten van deze personen. De zes personen in kwestie kunnen kiezen. Of zich binnen een week melden bij de politie, of de nu nog gefilterde gezichten worden zonder filter openbaar gemaakt.

Oproep aan de mannen die betrokken waren bij de mishandelingen op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na de wedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF: In Enschede waren er ongeregeldheden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na de wedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF. Een grote groep personen gehuld in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking raakten slaags met de aanwezige Zweedse supporters. We zetten nu de eerste beelden online van mannen die verdacht worden betrokken te zijn bij de mishandelingen. Zij krijgen de kans om zich te melden. Herken je jezelf? Meld je dan bij ons.

Op politie.nl staat meer informatie + de foto’s van de mannen die de kans krijgen om zichzelf te melden. Heb je jezelf herkend? Meld je dan binnen een week, dan voorkom je dat we de beelden openbaar maken. Je mag je melden op het bureau, maar je mag ons ook bellen via 0900-8844. Hopelijk zien we je snel!

Op dit moment ligt de focus op deze zes relschoppers, maar de politie laat weten dat andere nog niet geïdentificeerden zich nog niet veilig moeten wanen. "De foto’s komen uit een eerste analyse van de beelden. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties