Regeer oogst lof bij oud-international: "Kan het ver schoppen op die positie"

Youri Regeer scoorde zondag een heerlijk doelpunt in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Nadat Ugalde in de eerste helft de score had geopend, was het de linksback die vlak na rust de 2-0 scoorde. De manier waarop was fraai te noemen. De mee opgekomen back kreeg de bal op rand zestien, richtte zijn vizier op de verre hoek en schoot de bal binnenkant voet strak in de kruising. Na deze bevrijdende 2-0 was het Van Wolfswinkel die de wedstrijd op aangeven van Eiting in de 88e minuut afmaakte.

Net als in de voorgaande twee wedstrijd kreeg Regeer opvallend veel ruimte aan de linkerkant. Tegen Vitesse en sc Heerenveen werd hier nog te weinig gebruik van gemaakt, maar tegen Fortuna Sittard werd de gelegenheidsback veel in het spel betrokken. Zijn goede prestatie levert hem deze week een plek op in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Deze week wordt deze samengesteld door oud-international John van Loen.

"Voor Youri Regeer van FC Twente geldt een beetje hetzelfde als voor alle uitblinkende linksbacks dit weekend. Met loopvermogen, een goede visie vanuit jezelf en voetbaltechnische kwaliteiten, kun je het ver schoppen op die positie. Ideaal. Hij scoorde ook nog en dit soort backs past bij het aanvallende voetbal waar we voor staan in Nederland", aldus Van Loen die verder geen andere Twente-speler selecteerde. Wel was er plek voor een oud-speler; Jeffrey de Lange. Hij werd door Van Loen verkozen tot de beste doelman van speelronde acht.

Elftal van de Week: De Lange (Go Ahead Eagles), Floranus (Almere City FC), Geertruida (Feyenoord), Kuipers (Go Ahead Eagles), Regeer (FC Twente), Schouten (PSV), Willumsson (Go Ahead Eagles), Mijnans (AZ), Bakayoko (PSV), Van Brederode (AZ) en Gimenez (Feyenoord).