Eerste elftal

Sadílek hoopt op uitbreiding Grolsch Veste: "Dat verdienen de supporters"

Sadílek hoopt op uitbreiding Grolsch Veste: "Dat verdienen de supporters"

Michal Sadílek heeft er alweer drie seizoenen opzitten als speler van FC Twente. Eerst werd hij voor een jaar gehuurd van PSV, waarna FC Twente hem definitief overnam tegen een vergoeding van naar verluidt 1,2 miljoen euro. Zijn tweede seizoen werd letterlijk en figuurlijk overstemd door tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Dit seizoen was hij weer helemaal de oude en pakte hij zijn rol als aanjager en motor op het middenveld weer op.

Sadílek is geliefd onder de supporters vanwege zijn onuitputtelijke strijdlust. Op zijn beurt geniet de Tsjech iedere keer weer van de steun van de supporters. "Alle seizoenkaarten zijn uitverkocht voor het volgende seizoen. De supporters van FC Twente behoren tot de top van Nederland. Ik speel hier al een aantal jaren en ik heb wat ervaring met de supporters van de andere clubs zoals PSV. Ik denk dat FC Twente en Feyenoord het meeste voordeel hebben als ze thuisspelen."

Op dit moment heeft de Grolsch Veste een capaciteit van 30.000 zitplekken, maar Sadílek hoopt dat dit snel gaat veranderen. "De capaciteit is al jaren 30.000 plekken, maar er wordt gesproken over een uitbreiding van het stadion. We hebben drie delen met een tweede ring en de tribune tegenover de hoofdtribune bestaat uit maar één ring. Dat is best wel jammer." Hij hoopt dan ook dat de tweede ring snel wordt voltooid.

"Ik vind het stadion heel speciaal en het is altijd een beleving voor spelers die hier komen spelen. Als het stadion groter wordt zal er niets veranderen, want ook dan zou elke wedstrijd uitverkocht zijn. Ik hoop echt dat dat gaat gebeuren, want dat verdienen de supporters", besluit Sadílek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties