Eerste elftal

Scorende De Jong verrast door cadeautje Brenet: "Dat verbaasde mij"

Scorende De Jong verrast door cadeautje Brenet: "Dat verbaasde mij"

In de tweede helft was het voormalig FC Twente-spits Luuk de Jong die zijn oud-werkgever pijn deed door de 2-1 tegen de touwen te koppen. Hij werd niet gedekt en Oosting gaf na afloop aan dat Brenet De Jong aan had moeten vallen. Dit gebeurde niet en dat cadeautje werd gretig uitgepakt door de topscorer van de Eindhovenaren. Na afloop gaf hij toe dat ook hij verbaasd was dat hij zoveel ruimte kreeg.

"Ik ben altijd benieuwd hoe een tegenstander ons en mij gaat verdedigen bij standaardsituaties. Wij proberen daar iets voor te vinden om Ramalho en mij vrij te laten komen. Het verbaasde mij ook dat ik de ruimte kreeg om vrij de bal aan te vallen", erkent de spits na afloop in gesprek met Hans Kraay van ESPN.

"Volgens mij moest de nummer acht (Regeer, red.) mij in de gaten houden. Ik loop in zijn rug weg, want ik wilde bij de tweede paal komen. Dat was heel goed van Tillman. Dan staat ze in de zone en dan is het zo moeilijk om uit stilstand die bal weg te koppen." En dat lukte Brenet dan ook niet. "In de loop heb ik dan het voordeel en kan ik de bal binnenkoppen."

Vindt hij het niet logischer dat de beste kopper op een kopsterke aanvaller wordt gezet? "Ik denk dat veel teams het anders doen, maar het is zeker niet ouderwets. Wij hebben ook een soort zone met een paar blokkers die de betere koppers moeten tegenhouden. Dat zijn in de basis niet de beste koppers, maar die moeten zorgen dat de tegenstander niet de vrije loop krijgt en tegen ze aanspringt om ze uit balans te halen. Dan kun je niet makkelijk koppen." Een wijze les van De Jong aan zijn collega Brenet.

Opinie: Had Oosting, ongeacht het feit dat de spelers zelf hebben gekozen voor zoneverdediging, de beste kopper op De Jong moeten zetten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties