Eerste elftal

Streuer ontvangt oproep voor rol in RvC: "Alsjeblieft, doe dat voor Twente"

Streuer ontvangt oproep voor rol in RvC: "Alsjeblieft, doe dat voor Twente"

Na het vertrek van Ted van Leeuwen moest FC Twente in 2020 op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Algemeen directeur Paul van der Kraan kwam uiteindelijk uit bij oude bekende Jan Streuer. Hij zou in eerste instantie een tussenpaus zijn, maar uiteindelijk bleek Streuer dé man te zijn voor FC Twente. De afgelopen drie seizoenen wist de 72-jarige Lossenaar puik werk te verrichten en FC Twente terug te brengen naar het niveau waar het thuishoort.

Sinds 1 juli van dit jaar is Streuer echter niet meer de technisch directeur van FC Twente. Na de aankondiging van het vertrek van trainer Ron Jans begin dit jaar besloot hij dat het beter was dat er ook een nieuwe td kwam. Al snel werd bekend dat Arnold Bruggink de vacature in zou gaan vullen. De 46-jarige man uit Geesteren is nog onervaren in het vak en wilde daarom graag dat Streuer hem nog zou ondersteunen. In eerste instantie deed Streuer dat tot 1 september, maar de samenwerking is inmiddels al een tijdje verlengd tot 1 februari.

Bruggink is tevreden over de samenwerking met zijn rechterhand, die tegelijkertijd ook een leermeester en bron van rust is. "Jan is top. Jan is rustig, is ervaren", zegt de td bij 1Twente Voetbaltijd. "De manier hoe hij werkt, hoe hij naar spelers kijkt, dat is voor mij gewoon heel prettig. Hij heeft een enorm groot netwerk, hij kent echt veel mensen. Die vinden hem ook altijd. Ik kan je wel vertellen, ze weten ook heel snel mij te vinden. Als ze iets van me willen, kunnen ze mij ook snel vinden. De samenwerking is goed. Zelden zijn we ergens duidelijk oneens over met elkaar. Dat hebben we eigenlijk nooit."

René Wagelaar is onder de indruk van de prestaties van Streuer. Hij ziet een persoon die FC Twente sowieso binnen de club moet proberen te houden en doet een oproep naar Streuer om in de Raad van Commissarissen van de club te komen. "Het zou mooi zijn als Jan in de RvC wil gaan zitten als technisch adviseur en voetbalman. Jan Streuer, alsjeblieft, doe dat voor Twente. Dat zou ik willen. Arnold kan hij steunen wanneer hij wil, of overleg voeren met hem over technisch beleid. Dan zit er een voetbalman, een échte voetbalman, in de RvC. Dat zou ik nog bij Twente willen."

Wat zou Bruggink daarvan vinden? "Dat is wat mij betreft een goede optie. Wat ik altijd vind, is dat je de kennis van Jan binnen de club moet houden. Jan is ook een gezicht en snapt hoe de regio in elkaar zit: gewoon normaal doen", besluit Bruggink.

Eerdere reactie Streuer

In mei werd Streuer al gevraagd naar een mogelijke rol in de Raad van Commissarissen. Destijds reageerde hij niet heel enthousiast. "Dat weet ik niet. Ik weet wat het inhoudt. Je zit meer op de achtergrond, dus je kunt zelf minder beslissen. Daar word ik niet zo heel warm van. Ik ben beter als ik zelf kan beslissen."

"Als je in de RvC zit, dan is het de directie die het moet doen. De RvC zit op de achtergrond en controleert en adviseert. Bij sommige clubs zie je dat ze wat meer te zeggen hebben, zoals bij Ajax, waar afgelopen zomer werd ingegrepen bij de transfer van Ocampos. Dat was een goede ingreep, maar het is niet goed als dat te veel gebeurt, dat de RvC gaat bepalen wat er gebeurt. Als je een goede directie hebt, dan moeten ze ook goed kunnen werken", besloot Streuer destijds.

Opinie: Zie jij Streuer graag in de RvC of is hij beter als rechterhand van Bruggink? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties