Eerste elftal

Streuer zag struggelend begin Zerrouki bij Feyenoord: "Viel hem een beetje tegen"

Streuer zag struggelend begin Zerrouki bij Feyenoord: "Viel hem een beetje tegen"

Jan Streuer en Ramiz Zerrouki hebben afgelopen seizoen meerdere keren hevige discussies gehad over de eventuele transfer van de middenvelder naar Feyenoord. In de zomer van 2022 en afgelopen winter ging de overstap niet door, maar al ruim voor de zomerse transferperiode van dit jaar opende, bereikten FC Twente en Feyenoord een akkoord over een transfer van ruim zeven miljoen euro.

Streuer wilde Zerrouki, die heeft graag naar De Kuip wilde vertrekken. vorig seizoen nog in Enschede houden. FC Twente wilde namelijk zelf een goed seizoen draaien. Streuer gaf meerdere keren aan dat Zerrouki daar een belangrijke schakel in was. De voormalig technisch directeur van FC Twente is duidelijk erg gecharmeerd van Zerrouki. Was Streuer dan ook verbaasd dat de Algerijn in zijn eerste periode bij Feyenoord zo weinig speelde? "Je weet dat Feyenoord een brede selectie heeft, en Timber is natuurlijk ook geen verkeerde speler", zegt hij in gesprek met Leon ten Voorde van TC Tubantia.

"Dit kan gebeuren als je naar een grotere club gaat. Een trainer zal je nooit toezeggingen doen. In het begin heeft hij het er moeilijk mee gehad, je zag dat het hem een beetje tegenviel, maar zo werkt het in de top. Kijk, spelers willen altijd hogerop, maar je moet jezelf heel goed kennen en altijd de afweging maken hoe groot de kans is dat je gaat spelen. Garanties heb je niet, zie Cerny. Die heeft het ook niet makkelijk", aldus Streuer. Cerny stond aan het begin nog in de basis bij VfL Wolfsburg, dat hem voor acht miljoen euro overnam van FC Twente, maar moet het de laatste week doen met een plek op de bank.

"Als Feyenoord iets behoudender speelt, komen ze bij hem uit. Tegen Atlético Madrid stond hij opeens in de basis en hij speelde uitstekend. Tegen Lazio was Ramiz weer hartstikke goed. Ramiz heeft karakter en hij heeft het niveau om bij Feyenoord als controleur te spelen. Hij misstaat daar zeker niet", aldus Streuer, die afsluitend lachend kort vooruitblikt op de wedstrijd van zondag: "Als hij speelt, dan ziet Feyenoord FC Twente als een topwedstrijd." Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt in een volledig uitverkochte De Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties