Eerste elftal

Superlatieven voor 'verbinder' Oosting: "Dat is écht bijzonder"

Superlatieven voor 'verbinder' Oosting: "Dat is écht bijzonder"

Joseph Oosting kent een uitstekende start als trainer van FC Twente. Hij overleefde twee voorrondes van de Conference League waarna Fenerbahce een maatje te groot was. In de competitie heeft zijn team alle vier de wedstrijden gewonnen en heeft daarmee net als AZ en PSV de volle score te pakken. Na relatief drie 'makkelijke' tegenstanders werd zondag bewezen dat ook de grote clubs op moeten passen. In de Grolsch Veste werd het kwakkelende Ajax met 3-1 verslagen. Maar wat is nu het geheim van Joseph Oosting?

RKC-spits Michiel Kramer werkte twee jaar samen met Oosting probeert het uit te leggen aan tafel bij Studio Voetbal. "Hij probeert de spelersgroep heel erg te verbinden met elkaar. Zoals ik het nu zie, zo heb ik het ook ervaren de afgelopen twee jaar. De jongens willen voor hem door het vuur gaan." Maar hoe doet hij dat? "Door interesse te tonen in de mens. Dat klinkt heel makkelijk en clichématig, maar zo is het echt. Er loopt bij FC Twente heel veel kwaliteit rond en als je dat een beetje goed kan managen en verbinden met elkaar, dan zie je dat je er heel veel uit kan halen."

Een belangrijke rol is hier ook weggelegd voor de assistent-trainers. "Met Sander Duits en Peter Uneken heb je wat meer de tactische personen erachter. Ik vind Joseph wel echt een verbinder die de groep bij elkaar houdt en de juiste snaren raakt bij de spelers. Dat is écht bijzonder. Althans, dat heb ik niet zo heel vaak meegemaakt. Zo zie je maar dat het bij elke club kan werken. Ik ben hartstikke blij voor hem dat het nu goed gaat en hopelijk kan hij dit het hele seizoen volhouden."

"Dat kan je alleen maar doen als je hele goede veldtrainers hebt", haakt Ibrahim Afellay in. : Dan kan je als manager meer tijd en energie steken in dat soort zaken omdat je weet dat de trainingen en het tactische plan goed wordt uitgevoerd door je veldtrainers." Van Hooijdonk: "Dat moet wel op een natuurlijke manier gaan. Je hebt dat als trainer of je hebt het niet." Afellay: "Hij heeft het laten zien bij RKC en doet het nu ook bij FC Twente. Het is echt knap, helemaal met de sterkhouders die ze zijn verloren."

Kramer vult aan: "Bij hem is alles puur. Als je met hem zit en als je met hem praat, alles is puur. Er is niets gespeeld en het is geen act. Zo is hij gewoon. Als een trainer een act opvoert, dan prikken spelers daar doorheen." Afellay: "Het is toch ook goed dat je je tekortkomingen over laat aan de mensen die jou aanvullen als assistenten?" Kramer besluit: "Daarom zijn ze ook allebei mee, hè. Heerlijk man. Fantastisch."

Poll

Welk cijfer geef jij Oosting tot nu toe als trainer van FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties